Moguće je da LG V30 dođe s kliznim mehanizmom

project joan LG

Evan Blass opet nas je zaintrigirao svojom objavom na Twitteru, koja još jednom dokazuje da bi 2017. mogla biti zanimljivija nego što smo mislili. Iako je ovoga puta riječ o skicama projekta za koji se trenutno ne zna u kojoj je fazi, ono što smo vidjeli zbilja je interesantno. Naime, po svemu sudeći, LG se u jednom trenutku poigravao idejom o razvoju pametnog telefona s kliznim mehanizmom. Ova vijest stiže svega nekoliko dana nakon što smo pisali da Samsung radi na preklopnom mobitelu.

lg v30 render

LG V10 bio je dobro primljen na tržištu, možda čak i više nego što su svi očekivali, pa i sam LG. Ipak, taj uređaj je dokazao da se ponekad isplati biti hrabar i uvesti značajke koje će po nečemu izdvojiti mobitel od ostatka ponude. LG V10 to je učinio s dodatnim mini zaslonom, dvostrukim prednjim kamerama te DAC i amp postavkama. Međutim, njegov nasljednik, V20, pomalo se udaljio od cijeloga koncepta, dok bi V30, sudeći po ovome, bio potpuni zaokret u odnosu na oba modela.

Na fotografijama koje je objavio Evan vidimo iznenađujuće atraktivan uređaj s kliznim mehanizmom, koji sa svoje gornje strane ima standardni zaslon, dok se dodatni zaslon izvlači putem mehanizma, slično kao i kod tradicionalnih kliznih mobitela. No, za razliku od njih, ovaj mobitel nema fizičku tipkovnicu, već zaslon koji, ovisno o situaciji, može biti puno toga. Tipkovnica, dodatni izbornik, ili “produžetak” gornjeg, glavnog zaslona.

Hoće li se misteriozni Project Joan u konačnici pretvoriti u LG V30?

S obzirom da su oba uređaja iz V serije do sada bila svojevrsni eksperimenti, vodeći se tom logikom, nije nemoguće da V30 bude potpuno različit od svojih prethodnika, posebice ako uzmemo u obzir da se LG ne boji izaći izvan tradicionalnih okvira. Na tržištu koje je zasićeno jednoličnim mobitelima, klizni telefon s dva zaslona svakako bi bio poželjna dobrodošlica, čega je vjerojatno svjestan i LG.

S obzirom da nema apsolutno nikakvih informacija oko cijele priče, ne zna se u kojoj je projekt fazi, postoji li uopće namjera da LG V30 izgleda upravo ovako te da li je tek riječ o zanimljivoj ideji kojom se LG samo poigravao. Kako god, dodatni ekran zapravo bi bio prilično koristan u određenim situacijama, a uz dobro optimiziran softver za njega, brojne aplikacije bile bi puno funkcionalnije. Što se nas tiče, ovakav mobitel bio bi i više nego dobrodošao na tržištu.