Mobiteli jeftiniji nakon 1. srpnja

iHKC-X1-Android-ChiniTech-3

Ako se susjedi smiluju i odluče ratificirati ugovor na vrijeme, cijena mobitela bi trebala definitivno ići dolje. Detalji u nastavku.

Droid.hr, android vijesti, android recenzije

Svima koji su kupovali mobitele u inozemstvu poznato je da iskustvo s našom carinskom službom ponekad podsjeća na igranje lutrije. Hirovitost službenika može rezultirati neugodnim iskustvima, doživjeli je vi iz prve ruke ili o njoj čitali na forumima, što u konačnici mnoge odbije od kupnje iz inozemstva. Međutim, nakon ulaska nema više carinskih stopa prema ostalim članicama unije, što će posebno obradovati one kojima je kupovina preko granice ustaljena praksa. Samim time, omražena carinska kontrola prestaje kontrolirati pošiljke primljene iz Europske Unije. Još jedna dobra vijest je da će se primjenjivati europska regulativa kada je u pitanju vrijednosni limit glede oslobođenja od plaćanja carine, tako da će dosadašnjih 160 kn zamijeniti 150 eura (oko 1200 kn), što je odlično vijest za fanove jeftinijih uređaja tipa Prestigio, ili pak retro modela koji i dalje drže cijenu. Isto tako, Nexus serija uređaja mogla bi postati lakše dobavljiva.

Mobiteli jeftiniji nakon ulaska u EU Google-Asus-Nexus-7-Tablet

Linija Google Nexus uređaja van naših granica je znatno jeftinija

No, što to sve konkretno znači za ljubitelje mobilne telefonije, gadgeta i ostalih čuda tehnologije? Za početak, gotovo sa sigurnošću se može utvrditi da će dosadašnje bezobrazno dizanje cijena domaćih distributera konačno doći kraju. Možda ne odmah u prvoj godini, ali kasnije zasigurno da. Evo primjera; odaberete smartphone koji vas interesira, ignorirate našu cijenu koja je i do 30% skuplja u odnosu na strano tržište, te uređaj naručite iz, recimo, Estonije. Platite njihov porez, dobijete njihovu garanciju koju vam moraju priznati u Hrvatskoj, te povrh svega ne platite ni lipe carine na mobitel. Možda zvuči predobro da bi bilo istinito, ali konačno će i ljubitelji tehnologije moći uživati, ako ništa drugo, onda barem u nižim cijenama. No, za više informacija skočite na portal Mob.hr.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)