Misteriozna Nokia D1C pojavila se na Geekbench

Nokia DC1

Svi se slažu da je Nokia vidjela i boljih dana. Zapravo, finski brand podsjeća nas na ranjenu zvijer – nekoć moćnu i veličanstvenu, usovljenu na vrhu hranidbenog lanca, a sada posrnulu i na koljenima dok nad njom stoje svi oni na koje je nekoć gledala s visoka. Tužna je to sudbina, slažemo se, ali ova zvijer ne odustaje tako lako.

Ljubitelji Nokije (kojih nesumnjivo ima mnogo), ali i ljubitelji Androida mogu se veseliti nadolazećim modelima o kojima smo već pisali. Zna se da kompanija ima planove za ulazak na Android tržište, a to će učiniti s tri ili četiri različita uređaja. Navodne fotografije tih uređaja cure u javnost još od siječnja, a kako smo već ušli u četvrti kvartal, vrijeme je za konkretnije informacije. Zašto? Zato što bi se mobiteli trebali službeno pojaviti u javnosti upravo u četvrtom kvartalu 2016.

gsmarena_002

Sasvim slučajno, ili možda namjerno, na Geekbenchu pojavio se misteriozni uređaj pokretan Androidom 7.0, imena Nokia D1C. Benchmark je pokrenut oko pet puta, ostavljajući za sobom prilično osrednje rezultate od  oko 680 bodova na jednojezgrenim testovima te 3229 u višejezgrenim testovima. Doduše, rezultati su u skladu sa specifikacijama, uzimajući u obzir da Nokia D1C pokreće osmojezgreni Snapdragon 430 clockan na 1.4 GHz, uz 3GB radne memorije te Adreno 505 grafikom. Nažalost, nema detaljnijih podataka oko kamere ili zaslona.

Ipak, ovo je prvi put da imamo konkretnije podatke ove vrste i donekle “opipljiv” dokaz da famozne Android Nokije zbilja postoje. Nokia D1C, prema ovome, trebala bi biti predstavnik srednjeg cjenovnog ranga prihvatljive cijene, dok bi ostali uređaji mogli biti predstavnici najvišljeg cjenovnog ranga i direktno konkurirati ostalim flagship mobitelima trenutno prisutnima na tržištu.

gsmarena_003