LG Ray – 5.5” u metalnom kućištu

lg ray

LG Ray je najnoviji uređaj korejskog porijekla čija se prodaja očekuje do kraja ovog tjedna u području Rusije i zemljama dalekog istoka, a idući tjedan u Južnoj Americi. Raspoloživost uređaja na našem tržištu još nije poznata jer je primarno namijenjen istočnim tržištima, a nisu poznati ni detalji oko cijene.

lg ray

LG Ray: solidne specifikacije u metalnom kućištu

Metalno kućište sastavni je dio novog LG mobitela, uz 5.5 inčni HD ekran (rezolucije 1280×720 – 267 PPI), a pogoni ga 1.4 GHz octa-core procesor uz 1 GB memorije. Nije poznato ni o kojem se čipsetu radi, ali pretpostavljamo da se radi o novijem MediaTek sklopu. Uređaj će doći u dual-SIM i single-SIM varijanti od kojih ni potonja neće imati 4G LTE podršku. Što se kamera tiče, LG Ray se ponosi stražnjom 13 MP kamerom, a ni prednja nije ništa manje impresivna obzirom da dolazi sa 8 MP senzorom. Valja istaknuti i ugrađenih 16 GB prostora, što eliminira (ili barem odgađa) probleme s nedostatkom interne memorije za instalaciju aplikacija. Baterija dolazi sa respektabilnim kapacitetom od 3000 mAh, što u kombinaciji sa 720p ekranom i osmojezgrenim čipsetom omogućava iznadprosječno trajanje baterije.

Uštede na pravim mjestima

Svojim dizajnom LG Ray podsjeća na uspješne G modele, s prepoznatljivom tipkom za paljenje/zaključavanje kao i tipke za prilagodbu glasnoće sa stražnje strane uređaja. LG Ray dolazi u tri boje – srebrnoj, zlatnoj i crnoj, s tim da će zlatna i crna verzija na tržište izaći tek u siječnju 2016. godine. Po svemu prethodno navedenom, da se zaključiti da će LG Ray biti ozbiljan igrač u svojoj klasi. Mi bismo voljeli vidjeti 4G LTE kompatibilnost barem u single-SIM varijanti uređaja, ali kako je i predsjednik LG Mobile divizije Juno Cho naglasio, LG Ray je namjenjen tržištima gdje su 3G korisnici u velikoj većini. Kada uzmemo u obzir metalno kućište, 5.5 inčni ekran i dobre kamere, jasno je da su u LG-u odlučili kratiti troškove na pravim mjestima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)