LG i Google donose virtualnu stvarnost

Stigle su odlične novosti za sve one koji su uzbuđeni oko konačne komercijalizacije virtualne stvarnosti. Naime, LG i Google su u suradnji uspjeli Google Cardboard dovesti na jednu višu razinu i predstaviti VR za LG G3. Gadget je namijenjen isključivo ovome pametnom telefonu i koristi se kao i Cardboard. Zahvaljujući Quad HD zaslonu telefona, ovaj VR nudi puno oštriju sliku. Također, tipka za glasnoću se ne nalazi na bočnoj strani VR-a, već na stražnjoj, a zvučnici LG-a G3 posjeduju jačinu od 1W i daju bogatiji zvuk koji nadopunjava vizualnu komponentu. Za još i bolje iskustvo, VR za G3 se može kombinirati s Bluetooth bežičnim slušalicama kao što su LG Tone InfinimTM.

vr-for-g3-headset

Iako je dizajnom vrlo sličan Cardboardu i temelji se na njegovom nacrtu, ovaj VR ipak nudi znatno veću kvalitetu, s obzirom da je izrađen od plastike. Kružnim magnetom koji se nalazi na bočnoj strani uređaja ćete moći odabirati aplikacije i pomicati se kroz izbornike bez dodirivanja zaslona. Ovo se rješenje čini logičnim s obzirom da je za upotrebu telefon potrebno umetnuti u uređaj.

LGE_VR01_20150209172909771_.0

„Iako je još u povojima, ovo je početak pokreta virtualne stvarnosti koji je donedavno bio skup i nedostupan potrošačima“, rekao je Chris Yie, potpredsjednik i voditelj marketinških komunikacija u kompaniji LG Electronics Mobile Communications. „Na temelju Google Cardboarda u VR iskustvu mogu uživati potrošači, a ujedno ovu tehnologiju predstavljamo developerima koji će nam jednog dana pokazati kako VR može naše živote učiniti boljima.“ „Pomoću Google Cardboarda željeli smo kreirati sveobuhvatnije iskustvo na pametnim telefonima za svakoga“, rekao je Andrew Nartker, voditelj proizvoda za Google Cardboard.

Također, ako se odlučite za kupovinu LG G3 pametnog telefona, obratite pozornost na promociju koja počinje tokom ovog mjeseca. Naime, kupci mogu besplatno preuzeti VR igru Robobliteration pomoću QR koda koji se nalazi u pakiranju.

PROČITAJTE CIJELI PR

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)