LG G5 izrađen od metala, ali presvučen plastikom

LG g5 plastika

Kada je LG najavio i naposljetku predstavio “potpuno metalni” G5, s oduševljenjem smo mogli reći – konačno! No Youtube korisnik JerryRigEverything u jednom od svojih videozapisa otkrio je nešto što mnogi trenutno nazivaju prevarom iz LG-ja, dok drugi brane kompaniju različitim argumentima.

Koliko metala, toliko i plastike

Svi koji su držali LG G5 u rukama primijetili su kako je riječ o uistinu laganom uređaju, unatoč tome što je izrađen od metala. Na kraju krajeva, metalni uređaji bi u rukama trebali ostaviti dojam robusnosti i kvalitete. S druge strane, G5 navodno ne pruža iskustvo tipično za jedan aluminijski unibody mobitel. Konkretno, ono što nedostaje su osjećaj metala pod prstima i težina. Detaljnijom “analizom” (čitaj: struganjem površine sa skalpelom), JerryRigEverything je shvatio da je metalni dio mobitela zapravo skriven ispod sloja plastike i boje. Tehnički gledano, G5 je i dalje napravljen od aluminija, doduše, prilično tankog aluminija. No korisnici s njim nemaju dodira, već prstima primaju plastiku. U čemu je onda poanta? Da stvar bude bolja, LG je konstantno napominjao da je riječ o “metalnom kućištu”. Nije bilo niti one zvjezdice koja vas na kraju teksta sitnim slovima upozori da je metal zapravo presvučen plastikom. Čak i u PR tekstu koji smo mi dobili i objavili stoji na nekoliko mjesta da je riječ o unibody mobitelu izrađenom potpuno od aluminija i to konkretno da je “metalna površina stvorena procesom mikrodizacije koji anodizaciju aluminija dovodi do nove razine”.

Ne znamo kako drugi gledaju na ovu situaciju, ali mi smatramo da je LG jasno trebao istaknuti, bar i sitnim slovima, da zapravo postoji kompromis. Shvaćamo da će ovaj tanki sloj plastike eventualno bolje štititi uređaj od samoga metala i da je zahvaljujući njemu antena nevidljiva, ali opet smatramo da je LG pomalo zaveo korisnika na kupovinu metalnog uređaja čiji metal uopće nećete niti osjetiti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)