LG G5 donosi pravo osvježenje

lg g5 hrvatska

LG Electronics (LG) je danas predstavio svoj nestrpljivo iščekivani pametni telefon LG G5 s potpuno novim dizajnom. Osim elegantnog, metalnog unibody kućišta s klizno izmjenjivom baterijom, G5 donosi modularni tip dizajna za još bolje iskustvo uporabe. Tako se G5, uz kolekciju popratnih uređaja LG Friends, između ostalog može transformirati u digitalni fotoaparat ili Hi-Fi player.

lg g5 specifikacije

Uz metalno, aluminijsko kućište i kliznu Slide-out bateriju za brzu izmjenu ispražnjene s onom napunjenom, LG G5 nadilazi vizualni doživljaj svog prethodnika – uređaja LG G4. Tu su i brojne druge novosti. Prvo, LG G5 omogućava odabir između standardne i širokokutne kamere od 135 stupnjeva za više sadržaja u jednoj fotografiji. Drugo, uz Always-on zaslon obavijesti poput vremena, datuma i ostalih dostupne su u svakom trenu, bez „buđenja“ uređaja. Treće, 3D Arc Glass kod 5,3-inčnog zaslona uređaja stvara blagu zakrivljenost, a glatka obojena metalna površina stvorena je procesom mikrodizacije koji anodizaciju aluminija dovodi do nove razine. Nadalje, izolirana antena je nevidljivo integrirana u kućište bez utjecaja na metalni unibody izgled, a LG-evi dizajneri su koncept metalnog kućišta dodatno obogatili dodavanjem tzv. Shiny Cut edgea za još bolji osjećaj kod držanja u ruci.

LG G5 predstavlja prvi modularni pametni telefon

Uz LG-ev inovativni modularni dizajn, LG G5 se može transformirati u digitalni fotoaparat, Hi-Fi player i druge uređaje, istovremeno zadržavajući već tradicionalnu izmjenjivu bateriju u potpuno metalnom unibody dizajnu, što je dosad neviđeno na pametnim telefonima.

LG CAM Plus

LG CAM Plus je modul kamere koji se s uređajem povezuje kroz utor za bateriju kako bi ponudio praktične kontrole zasebnog fotoaparata i udobnost pri korištenju. Tako donosi fizičke tipke za uključivanje, okidanje, snimanje, zumiranje, a tu su i LED indikator te udobnost pri držanju. Ujedno nudi intuitivni autofokus i zaključavanje ekspozicije – značajke obično dostupne na digitalnim fotoaparatima. Kad se poveže s uređajem G5, pruža dodatan kapacitet baterije od 1.200 mAh za još više snimanja, a time i više zabave.

LG Hi-Fi Plus uz B&O PLAY

LG Hi-Fi Plus uz B&O PLAY je inovativni, prenosivi Hi-Fi DAC audio player razvijen u suradnji s tvrtkom B&O PLAY namijenjen onima koji žele uživati u vrhunskom zvuku dosad dostupnom samo putem naprednih audio uređaja. LG Hi-Fi Plus uz B&O PLAY ističe se svojim jednostavnim, ali elegantnim skandinavskim dizajnom te premium zvukom i tehnologijom. Uz 32-bitnu Hi-Fi DAC up-sampling tehnologiju predstavljenu kod uređaja LG V10, LG Hi-Fi Plus uz B&O PLAY podržava 32-bitnu audio reprodukciju visoke definicije od 384 KHz. Ovaj se uređaj može koristiti kao modul uz LG G5 ili kao zasebni Hi-Fi DAC kad se poveže s bilo kojim pametnim telefonom ili osobnim računalom.

Ekstremno širokokutna leća i napredno korisničko iskustvo

U skladu s LG-evom reputacijom predvodnika u kamerama pametnih telefona, LG G5 ima dvije kamere na pozadini uređaja: jednu sa standardnom lećom od 78 stupnjeva i drugu sa širokokutnom lećom od 135 stupnjeva, najširom kad je riječ o pametnim telefonima. Ova leća od 135 stupnjeva nudi 1,7 puta veći kut vidljivosti u usporedbi s onim dostupnim na postojećim kamerama pametnih telefona i 15 stupnjeva veći od vidnog polja ljudskog oka. Širokokutna leća olakšava korisnicima snimanje krajolika, visokih zgrada ili većih skupina ljudi bez potrebe za odmicanjem od objekta. LG G5 donosi i kolekciju foto efekata uključujući Pop-out Picture, Film Effect i Auto Shot. Pop-out Picture kombinira slike snimljene standardnom i širokokutnom lećom te stvara efekt slike u okviru. Film Effect može primijeniti devet različitih filmskih emulatora na slici, a Auto Shot osigurava unaprijeđeno korisničko iskustvo uz automatsko snimanje savršenih selfija kad je lice prepoznato.

Zaslon koji se ne gasi za povećanu praktičnost

5,3-inčni QHD IPS Quantum zaslon uređaja LG G5 nudi značajku Always-on, prvi put na glavnom zaslonu pametnog telefona. Premijerno uključena u LG V10 u formi drugog zaslona, ova značajka je otad uvećana za glavni zaslon te prikazuje vrijeme, datum i status baterije u svakom trenu, čak i kad je zaslon u sleep načinu rada. Kako bi minimizirao potrošnju energije, LG je redizajnirao IC memoriju upravljačkog programa zaslona i funkciju za upravljanje potrošnjom energije pa pozadinsko osvjetljenje osvjetljava samo maleni dio zaslona. Zahvaljujući toj tehnologiji, Always-on zaslon za svoj rad troši svega 0,8 posto snage baterije na sat. Ako znamo da prosječni korisnik pali svoj pametni telefon i do 150 puta dnevno kako bi provjerio koliko je sati, značajka Always-on uvelike će doprinijeti manjoj potrošnji baterije.

Još jedna napredna značajka zaslona kod uređaja LG G5 je Daylight način rada, što zaslonu daje izuzetnu vidljivost na otvorenom, bolju nego korištenjem trenutne tehnologije automatskog osvjetljenja. Daylight način detektira uvjete osvjetljenja i trenutačno povećava ili smanjuje svjetlinu zaslona, do 850 nita. Čak i prije no što se oči prilagode promijenjenim svjetlosnim uvjetima, G5 će biti spreman.

LG G5 moduli

Raznolik niz pratećih uređaja

Uz G5, LG uvodi ekosustav LG Playground koji u potpunosti mijenja paradigmu kod pametnih telefona. LG-u je cilj ojačati veze sa svojim partnerima i predstaviti razne uređaje i popratne programe kako bi u potpunosti maksimizirao LG Playground. U okviru ekosustava, LG predstavlja niz pratećih uređaja – nazvan LG Friends – kako bi korisnicima pružio zabavu uz novo mobilno iskustvo koje nadmašuje tradicionalne granice pametnih telefona.

LG 360 VR

LG 360 VR su naočale za virtualnu stvarnost koje se mogu povezati s uređajem G5 putem namjenskog kabela i rade isključivo s ovim pametnim telefonom kako bi simulirao gledanje TV-a dijagonale 130 inča s udaljenosti od dva metra. Karakterizira ih elegantan, preklopni dizajn pa korisnici mogu uživati u VR sadržaju bilo kad i bilo gdje. Za razliku od drugih VR uređaja u koje je potrebno umetnuti pametni telefon, težina naočala LG VR 360 iznosi svega 118 grama što je tek trećina konkurentskih VR naočala s razlučivošću od 639 ppi. Uređaj je kompatibilan s fotografijama i videozapisima od 360 stupnjeva snimljenim uređajem LG 360 CAM, ali i s Google Cardboard sadržajem.

LG 360 CAM

LG 360 CAM je kompaktna kamera koja snima svih 360 stupnjeva, opremljena dvjema širokokutnim kamerama od 200 stupnjeva i 13 MP, baterijom od 1.200 mAh i internom memorijom od 4 GB proširivom microSD karticama. Jednostavno ga je povezati s uređajem LG G5 za kreiranje sadržaja od 360 stupnjeva. LG 360 CAM nudi 2K video i 5,1-kanalno surround snimanje putem 3 mikrofona kako bi korisnici bez poteškoća mogli kreirati visokokvalitetni sadržaj od 360 stupnjeva. Zahvaljujući partnerstvu s Googleom, fotografije snimljene pomoću uređaja 360 CAM mogu se postaviti na Google Street View i YouTube360 za zabavu pri dijeljenju kreativnog sadržaja. Fotografije će se moći pregledavati i na naočalama LG 360 VR ili drugim pametnim telefonima te uređajima s podrškom za sadržaj od 360 stupnjeva.

LG Rolling Bot

LG Rolling Bot je prateći uređaj koji se kotrlja poput lopte ujedno snimajući fotografije i videozapise ugrađenom kamerom od 8 MP. Tako se ovaj uređaj može koristiti kao sustav za nadzor u domu, pomoćnik u čuvanju kućnih ljubimaca ili daljinski upravljač za kompatibilne kućanske aparate. Putem IP kamere koju je moguće povezati preko Wi-Fi-a, korisnici mogu s udaljenosti pratiti unutrašnjost svog doma na uređaju LG G5 putem live streaminga.

LG TONE PlatinumTM

LG TONE PlatinumTM (model HBS-1100), najnoviji u seriji LG TONE, su Bluetooth slušalice koje su dobile Platinum ocjenu tvrtke Harman Kardon® za svoju superiornu kvalitetu zvuka. Uz dizajn Balanced Armature za smanjenje izobličenja, LG TONE PlatinumTM donosi iznimno jasan i čist zvuk. Štoviše, to su prve Bluetooth slušalice na svijetu koje koriste aptX™ HD kodek pa pružaju 24-bitni zvuk, bez premca među bežičnim uređajima.

H3 by B&O PLAY

H3 by B&O PLAY je set vrhunskih slušalica s aktivnim poništavanjem buke koje su kompatibilne sa zvukom visoke kvalitete uređaja LG Hi-Fi Plus uz B&O PLAY. Dizajnirane za audiofile i za sve ostale koji smatraju audio performanse prioritetom kod pametnih telefona, slušalice H3 by B&O PLAY rade sa svim Android pametnim telefonima.

LG Smart Controller

LG Smart Controller omogućava korisnicima upravljanje pojedinim dronovima. Pomoću njega korisnici mogu gledati video stream s drona putem uređaja LG G5 u stvarnom vremenu i intuitivno upravljati dronom pomicanjem joysticka na LG Smart Controlleru.

LG Friends Manager

Dostupan isključivo na uređaju LG G5, Friends Manager je središnja aplikacija koja omogućava korisnicima uređaja LG G5 povezivanje s pratećim uređajima nazivanim LG Friends bez poteškoća. LG Friends Manager automatski detektira „LG-eve prijatelje“ u blizini i povezuje se s njima u tri jednostavna koraka što eliminira poteškoće uparivanja uređaja.

LG G5

Bolje performanse, veća učinkovitost

LG G5 nudi brojne druge inovacije dizajnirane kako bi napravile revoluciju u današnjem mobilnom stilu života, poput sljedećih:

Procesor Qualcomm® Snapdragon™ 820

LG G5 je opremljen jakim, ali energetski učinkovitim procesorom Qualcomm Snapdragon 820 koji nudi napredne značajke kao što su 64-bitni rad, grafički procesor Adreno 530 i Hexagon DSP za još bolju energetsku učinkovitost te dvostruki Qualcomm Spectra™ – 14-bitni procesor za vizualni signal (ISP), dizajniran za stvaranje slike visoke razlučivosti i kvalitete karakteristične za DSLR te dodatnu uštedu baterije. Procesor Snapdragon 820 ima i integrirani X12 LTE modem koji podržava brzine preuzimanja kategorije 12 do 600 Mbit/s i brzine postavljanja LTE kategorije 13 do čak 150 Mbit/s.

U usporedbi s prethodnim procesorom Snapdragon 810, Qualcomm Tehnologies omogućava najnapredniju CPU arhitekturu koja nudi dvostruku brzinu i uštedu energije. Grafika Adreno 530 demonstrira i do 40% brže grafičke performanse i do 40% veću učinkovitost baterije. Snapdragon 820 podržava 4K snimanje i reprodukciju četiri puta veće razlučivosti od 1080p, omogućujući korisnicima gledanje i snimanje trenutaka s puno detalja i čistoće. Procesor je optimiziran i za virtualnu stvarnost (VR) pa generira kvalitetu piksela i vjerne boje za ultimativno VR iskustvo vlasnicima uređaja G5.

aptXTM HD: 24-bitni Hi-Fi bežični audio

LG G5 je opremljen poboljšanim kodekom aptX HD koji podržava 24-bitni audio preko Bluetootha te tako donosi bogat i čist zvuk putem bežične veze bez ikakvog gubitka. U kombinaciji sa slušalicama LG TONE Platinum korisnici mogu iskusiti izvanrednu kvalitetu Hi-Fi zvuka nevjerojatno sličnog originalnom izvoru.

Qualcomm® Quick Charge™ 3.0

LG G5 podržava Qualcomm Quick Charge 3.0 za nevjerojatno brzo punjenje baterije. Ugradnjom pametnog algoritma, Quick Charge 3.0 je i 27% brži i 45% učinkovitiji od prethodne generacije.

Tehnologija Low Power Location Estimation (LPLE)

LG G5 ima odličan životni vijek baterije, zahvaljujući tehnologiji Low Power Location Estimation. Ovo rješenje povećava učinkovitost baterije za čak 41,9% uslijed poboljšanja potrošnje energije koja je povezana s lokacijski-baziranim aplikacijama.

„Uz novi LG G5, korisnici će ponovno otkriti istinsku sreću suživota s mobitelom“, rekao je Juno Cho, predsjednik Uprave kompanije LG Electronics Mobile Communications. „G5 i LG Friends su rezultat toga što su se brojni stručnjaci unutar kompanije LG pitali je li još uvijek moguće biti inovativan i jedinstven u svijetu pametnih telefona. Mislim da će, kada korisnici provedu neko vrijeme s uređajem LG G5, njihov odgovor biti veliko DA!“.

LG G5 specifikacije (variraju ovisno o tržištu):

 • Čipset: procesor Qualcomm®Snapdragon™ 820
 • Zaslon: 5,3-inčni Quad HD IPS Quantum (2560 x 1440 / 554 ppi)
 • Memorija: 4 GB LPDDR4 RAM / 32 GB UFS ROM / microSD (do 2 TB)
 • Kamera: stražnja: standardna 16 MP, širokokutna 8 MP / prednja: 8 MP
 • Baterija: 2.800 mAh (izmjenjiva)
 • OS: Android 0 Marshmallow
 • Dimenzije: 149,4 x 73,9 x 7,7 mm
 • Težina: 159 g
 • Mreža: LTE / 3G / 2G
 • Povezivost: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / USB Type-C / NFC / Bluetooth 4.2
 • Boje: srebrna / titan / zlatna / ružičasta

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)