Lenovo predstavio savitljivi mobitel i tablet

lenovo folio tablet

Sjećate se Samsungove reklame od prije tri godine koja je pokazivala fleksibilne OLED ekrane i konceptualni tablet/mobitel? Dobri stari Samsung možda nije ispunio tadašnja “obećanja” (iako su ona i dalje aktualna), ali ih je zato Lenovo pretvorio u stvarnost. Iako su već predstavili nekoliko odličnih uređaja ove godine, ova kompanija čuvala je još jedno iznenađenje: savitljivi sat i mobitel koji su trenutno samo koncepti, ali bilo bi ih jako zanimljivo vidjeti na tržištu.

Samsung je patentirao savitljive mobitele, ali Lenovo ih pravi

Takozvani Folio tablet Cplus mobitel imaju zaslone na dodir koji su doslovno savitljivi, u smislu da ih možete preklopiti i dalje bez problema koristiti. Zakrivljeni ekrani nisu nepoznanica, a za njihovu popularizaciju među mainstream pukom najviše je zaslužan Samsung sa svojim Note Edge phabletom – prvim uređajem sa zakrivljenim zaslonom. No Lenovo ima sasvim drugačiju ideju. Iako je izuzetno teško projektirati ovakve uređaje, njima je to pošlo za rukom i to uz dozu smisla za humor. Naime, prilikom savijanja Cplus mobitela oko ruke, taj Android uređaj na zaslonu prikazuje efekt pucanja stakla. Tablet Folio s druge strane pokazuje zanimljiv koncept gdje se nakon savijanja na pola desna polovica ekrana gasi, a lijeva pretvara u nešto sličnije pametnom telefonu nego tabletu.

Glavni čovjek Lenova zadužen za tehnologiju, Peter Horstensius, izjavio je nešto u smislu da će “ove ideje teško preživjeti”, ali i dalje bi ih bilo interesantno vidjeti u komercijalnom proizvodu, čak i ako bi se malo udaljili od ovih inicijalnih prijedloga. U svakom slučaju, Lenovo je dokazao kako su kompanija koja gleda naprijed, ali i kompanija koja zna i može futurističke ideje pretvoriti u stvarnost.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)