Lenovo od Googlea kupio Motorolu Mobility

Potvrđena je vijest da je Google prodao Motorolu Mobility Lenovu za 2,91 milijardu američkih dolara.

Droid, Android, Droid.hr

Lenovo, koje je 2005. godine preuzelo IBM-ovo PC poslovanje, sada preuzima i svjetski poznatog pionira mobilne tehnologije – Motorolu Mobility, pa tako i prava na mobilne telefone kao što su Moto X, Moto G te DROID™ Ultra seriju, ali i vlasništvo nad svim budućim telefonima ove tvrtke. 

Google zadržava vlasništvo nad velikom većinom patenata, ali u duhu partnerstva, Lenovo će dobiti pristup bogatom porftoliu intelektualnog vlasništva, te će naknadno primiti i 2000 patenata kao i Motorola Mobility brend i TM (trademark) portfolio. Motorola u svijetu i dalje ostaje prepoznatljiv brend, te drži čvrstu treću poziciju na američkom i južno američkom tržištu.

motorola

Yang Yuanqing, CEO Lenova, izjavio je:

“Preuzimanjem ovakvog prepoznatljivog brend, inovativnog portfolia proizvoda kao i nevjerojatno talentiranog tima, automatski će učiniti Lenovo snažnim konkurentnom na tržištu pametnih telefona. Ovim nam je ukazana nevjerojatna prilika da postanemo snažni igrači u brzo-rastućem mobilnom svijetu. Uvjereni smo da možemo povezati ono najbolje iz obje kompanije i lansirati proizvode koje će korisnici obožavati. Lenovo je već dokazao da može prihvatiti i osnažiti poznate brendove – kao što smo to napravili s IBM-ovim Think brendom – te učinkovito i dobro integrirati kompanije diljem svijeta. Uvjeren sam da ćemo biti uspješni i ovaj put, te ne samo da će naše kompanije zadržati trenutno stanje na tržištu, nego da ćemo izgraditi snažne temelje za budućnost.”

Dennis Woodside, CEO Motorole Mobility izjavio je:

“Kao dio Lenova, Motorola Mobility ubrzano će ispuniti svoj cilj i opskrbiti novih 100 milijuna korisnika mobilnim Internetom. Zbog nedavnog lansiranja mobitela Moto X i Moto G trenutno smo u velikom uzletu, a stručnost i globalna pokrivenost Lenova samo će nam pomoći”

O Lenovu

O Motoroli Mobility

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)