Kutija novog Alcatela Idol 4 navodno će se preklapati u Google Cardboard

alcatel idol 4 cardboard viewer

Internet je u posljednje vrijeme toliko preplavljen leakovima i glasinama da jednostavno odbijamo prenositi sve te silne nepotrebne vijesti, ali ova nas je, moramo priznati, zaintrigirala. Iako je Alcatel na službenoj web stranici sam “slučajno” najavio Idol 4S i Idol 4, Evan Blass (@evleaks) nadovezao se i rekao da ćete pakiranje ovih uređaja moći preklopiti u Google Cardboard.

nexus2cee_aot-728x409

Idol 4S će se navodno isporučivati u kutiji od tvrde plastike koja će postati cardboard viewer jednom kad iz nje izvadite mobitel i ostali sadržaj. S obzirom da su gotovo svi takvi vieweri do sad bili izrađeni od kartona, ovaj Alcatelov bi zapravo mogao biti vrlo kvalitetan i trajan u usporedbi s ostalima. Ako se ispostavi da je riječ o točnoj informaciji, Alcatel će još jednom iznenaditi tržište i pronaći način da u pristupačnu cijenu uklopi odlične  značajke.

Informacije sa službene web stranice donekle potvrđuju ovu vijest

Na fotografijama se pored oba mobitela nalazio natpis “Your world augmented”. Moguće je da se ovo odnosi upravo na kutiju i mogućnost njezine transformacije u cardboard viewer. S druge strane, Venture Beat prenosi kako će ova značajka ostati rezervirana samo za 4S model, što bi bilo i razumljivo s obzirom da se radi o skupljem uređaju.

Unutar kratkog vremena dok su mobiteli bili na stranici, osim izgleda mogli smo vidjeti i detaljne specifikacije. Alcatel Idol 4 će tako imati 5,2 inčni 1080p IPS zaslon, Snapdragon 617 procesor i 3GB RAM-a, dok će Idol 4S biti nešto veći uz 5,5 inčni QHD super AMOLED zaslon,  Snapdragon 652 osmojezgreni procesor i 3GB radne memorije. Oba mobitela značajno su nadograđena u odnosu na prošlogodišnje modele i ako cijene ostanu razumne kao i do sad, vjerujemo da Alcatel može očekivati dobre prodajne rezultate. Više o svemu ćemo saznati na MWC-u 2016 gdje će mobiteli biti službeno predstavljeni.

alcatel idol 4

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)