Izdvajamo pet aplikacija za studeni (2014)

Nove aplikacije pristižu svakodnevno, ali tek nekolicina njih na kraju završi na našim mobitelima. Kako bismo vam uštedjeli vrijeme, pogledajte kojih smo pet besplatnih aplikacija odabrali za posljednji mjesec u 2014. 

PCMark for Android Benchmark

PcMark je jedna od naših omiljenih “benchmark” aplikacija, a sigurno će zanimati i mnoge od vas koji vole pratiti što najviše troši bateriju i na kojoj brzini procesor radi. Svi podaci prikazani su pomoću detaljnih i preglednih dijagrama. Također, brzinu svoga uređaja možete usporediti i s bilo kojim drugim modelom čiji se podaci već nalaze u samoj aplikaciji. Pored klasične usporedbe, dostupno vam je i praćenje hardvera koje će pokazati brzinu procesora, temperaturu uređaja i opterećenje baterije, odnosno što se sve odvija s mobitelom ili tabletom za vrijeme trajanja testa.

pcmark for android

[pb-app-box pname=’com.futuremark.pcmark.android.benchmark’ name=’PCMark for Android Benchmark’ theme=’light’ lang=’en’]


Offtime

Offtime je vrlo korisna mala aplikacija koja omogućuje da filtrirate dolazne pozive, SMS poruke i obavijesti koje u tom trenutku nisu važne, a pušta one za koje vi odlučite da jesu. Postoje unaprijed izrađeni profili Family, Focused Work i Unpplugging koji se mogu personalizirati, dok zadnji potpuno gasi sve obavijesti. Aplikacija nudi još nekoliko korisnih stvarčica kao što je i slanje automatskih odgovora ili sprječavanje da u određenom periodu pristupate internetu ili aplikacijama dok radite ili učite, što je posebno zgodno za nas koji se teško koncentriramo na offline posao uz sve te društvene mreže i ostale distrakcije koje dolaze s interneta.

offtime

[pb-app-box pname=’co.offtime.kit’ name='( OFFTIME ) – Life Unplugged.’ theme=’light’ lang=’en’]


Google Fit

Još jedna u nizu mnogih aplikacija koje prate fizičku aktivnost korisnika, no definitivno zaslužuje pažnju zbog jednostavnog i izrazito lijepog sučelja koje je dizajnirano sukladno novim Googleovim dizajnerskim smjernicama, a tu je također i sveprisutna Googleova sinkronizacija sa svim mogućim uređajima koje posjedujete. Ako želite započeti zdravije živjeti, Google Fit će vam pomoći, međutim, ne očekujte nikakve napredne funkcije. Aplikacija predlaže da započnete s jednim satom vježbe dnevno (oko 6000 koraka), a svoj napredak osim na mobitelu možete pratiti i na web stranici zahvaljujući spomenutoj sinkronizaciji.

google fit

 [pb-app-box pname=’com.google.android.apps.fitness’ name=’Google Fit’ theme=’light’ lang=’en’]


Findery

Bili ste na putovanju i jeli u zanimljivom restoranu s odličnom hranom? Ili na moru i naletjeli na čistu i mirnu plažu? Svoja otkrića možete podijeliti putem aplikacije Findery koja svojim korisnicima omogućuje dodavanje sadržaja na bilo koje mjesto na karti kako bi i drugi mogli uživati na svojim putovanjima. Sadržaj se može označavati tekstom, audio zapisom, slikom, pa čak i videom. Savršena aplikacija za one željne avanture i one koji nesebično žele s drugima podijeliti otkrića i iskustva s putovanja.

findery

[pb-app-box pname=’com.twobkco.findery’ name=’Findery’ theme=’light’ lang=’en’] 


HERE Maps

Ako niste ljubitelj Google Karti ili na vašem uređaju jednostavno ne rade kako biste vi to htjeli, Nokia nudi svoju, također besplatnu, alternativu i možemo reći da je prilično dobra. Štoviše, mogla bi posramiti i neke veće konkurente poput Googlea, TomToma i OpenStreetMapsa. Najvažnija od svih značajki ove aplikacije, a ujedno i najjači adut, svakako je offline pristup svim zemljopisnim kartama koje ste prethodno skinuli na svoj uređaj. HERE for Android još uvijek je u beta fazi a aplikacija nije dostupna na Trgovini Play stoga ćete je morati preuzeti sa službene web stranice.

here

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)