Huawei predstavio sljedeću generaciju tehnologije brzog punjenja

Watt Lab koji je vlasništvo Huawei Technology Corporation Limiteda otkrio je novu vrstu brzopunjivih litij-ion baterija na 56. Battery Symposiumu u Japanu. Koristeći sljedeću generaciju tehnologije, nove baterije dostižu brzinu punjenja i do deset puta veću od trenutnih baterija, što znači da kapacitet od 50% dostižu unutar nekoliko minuta.

huawei quick charge tehnologija

Nove baterije prošle su brojne testove te su certificirane od strane internog odjela za testiranje. Na pozornici su prikazana i dva videozapisa u kojima je vidljivo kako nova tehnologija brzog punjenja funkcionira u praksi. Jedna baterija od 600 mAh napunjena je do 68% kapaciteta unutar dvije minute, dok je druga baterija od 3000 mAh dosegla 48% kapaciteta u pet minuta. Prema podacima iz kompanije, tehnologija koristi vezanje heteroatoma za molekule grafita u anodi. Heteroatomi povećavaju brzinu punjenja baterija bez smanjivanja gustoće ili kompromitiranja životnog vijeka baterija.

Od brzog punjenja najviše će profitirati vlasnici električnih automobila

Huawei je prilično uvjeren da su napravili prijelomni korak kada su u pitanju moderne baterije te da će njihovo otkriće revolucionarizirati tržište elektroničkih naprava, posebice onih koje uvelike ovise o baterijama, kao što su pametni telefoni, vozila na električnu energiju, i ostalo. S obzirom da Watt Lab usko surađuje s ostalim partnerima unutar industrije, očekuje se daljnje promoviranje ove tehnologije.

Izvor: Huawei.com

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)