Huawei Honor V9 je prvi pravi flagship uređaj u 2017.

Huawei-Honor-V9

Iako će ova godina biti bogata flagship modelima raznih proizvođača, Huawei se, kao i uvijek, požurio da prvi predstavi vlastito rješenje. Riječ je o novome V9 modelu koji se smjestio negdje između Honor i P Mate serije, bar što se tiče cijene. Specifikacije su, s druge strane, prilično raskošne i nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

huawei honor v8 pro

S obzirom da se Huawei u zadnje vrijeme trudi odmaknuti od konkurencije po pitanju dizajna, ne čudi da je Huawei Honor V9 još jedan u nizu prekrasnih uređaja. Zapravo, od ove kompanije smo navikli dobivati tanke, elegantne i vizualno uravnotežene mobitele, a Honor V9 nije iznimka. Osim lijepoga dizajna, dolazi u četiri boje, od kojih se posebno ističe vatreno crvena, namijenjena odvažnim korisnicima kojima neće smetati privlačiti poglede.

Što se tiče specifikacija, Honor V9 dolazi s moćnim čipsetom vlastite proizvodnje, Kirinom 960, unutar kojega kuca osmojezgreni procesor. Performanse su dodatno poboljšane s čak 6GB RAM-a, dok je korisnicima na raspolaganju i 64 ili 128GB prostora za pohranu. S prednje strane nalazi se 5.7 inčni zaslon 2K rezolucije, što znači da će V9 biti odličan i u kombinaciji s nekim od VR headseta. Ovakve specifikacije zahtijevaju dosta energije, za što će se pobrinuti baterija kapaciteta 4000mAh, što bi trebalo biti dovoljno za cijeli dan intenzivnog korištenja. Dodatno, mobitel pokreće Android 7 Nougat s EMUI 5.0 doradom, a uzmemo li sve navedeno, vidimo da je riječ o velikoj nadogradnji u odnosu na prethodni model, Honor V8.

Treća generacija kamere i dobro poznati dual lense setup

Huawei P9 otvorio nam je nove vidike zahvaljujući svojoj unikatnoj kameri koja nas je prilično oduševila i do danas ostaje jedna od boljih koje smo imali u redakciji. Što se tiče Honora V9, njegovu kameru ipak neće potpisivati Leica, ali to ne znači da će biti puno lošija. Dapače, Huawei ističe da bi u V9 trebala biti ugrađena treća generacija 12MP f/2.2 kamere sa sada već dobro poznatim dvostrukim senzorom, a to znači da možemo očekivati odlične performanse pri slabijem osvjetljenju te bogate i zasićene fotografije. Crno-bijeli senzor sada bi također trebao propuštati do tri puta više svjetlosti.

Huawei ima još jednu značajku koja će dobro doći kod kreiranja marketing kampanja. Naime, Honor V9 predstavljat će se kao prvi mobitel sposoban za “3D modeliranje”. Drugim riječima, dvostruka kamera će uz pomoć laserskog autofokusa moći hvatati “3D fotografije”. Prodaja mobitela kreće 28. veljače u Kini, a cijene će se kretati od 2500 kuna za 4GB RAM +64GB prostora za pohranu do 3500 kuna za model sa 6GB RAM + 128GB prostora za pohranu. Honor V9 trebao bi biti dostupan izvan Kine od sredine ožujka, a postoje indikacije da će se na globalnom tržištu prodavati pod nazivom Honor V8 Pro.