Huawei bi mogao predstaviti P9 Max

huawei p9 leica

Kategorija “phablet”, “tablet” ili “smartphone” definira se prema veličini zaslona uređaja, no gdje su granice? Granica između phableta i pametnog telefona odavno je nejasna, čemu dodatno svjedoči i najnoviji uređaj Huaweia koji bi navodno uskoro trebao biti predstavljen. Riječ je o Huawei P9 Max čija dijagonala iznosi nevjerojatnih 6.9 inča.

Huawei je nedavno javnosti predstavio tri nova uređaja P serije – P9 s duplim Leica kamerama, nešto slabiji P9 Lite te P9 Plus. No najveći od svih uređaja, P9 Max, još uvijek se skriva. Huawei se nikada nije bojao uređaja s velikim ekranima, no prema glasinama, nadolazeći P9 Max je previše čak i kada su oni u pitanju.  Prema specifikacijama koje su se pojavile na GFXbench benchmarku, ovaj uređaj bi navodno trebao imati 6.9 inčni ekran rezolucije 1920×1080 piksela, a spominje se i Kirin 950 čipset, ARM Mali-T880 GPU kao i 3GB RAM-a uz 32GB prostora za pohranu.

p9 max specifikacije

Čipset iz vlastite proizvodnje

Kao i preostali uređaji, P9 Max koristi HiSilicon Kirin čipset koji je prvi puta predstavljen s Mate 8 modelom. No, za razliku od P9 i P9 Plus modela, navodni P9 Max neće koristiti najjaču, 955 verziju, što bi ga po performansama trebalo pozicionirati negdje između P9/Plus i P9 Lite. Također se očekuje i 15MP stražnja kamera kao i sada već standardni čitač otiska prsta. Vrlo je izgledno da će se Huawei očitovati u sljedećih tjedan ili dva, iako još nije jasno hoće li P9 Max biti rezerviran samo za Kinu ili će se prodavati globalno.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)