HTC One M8 službeno predstavljen

HTC One M8 napokon je službeno predstavljen. Nažalost, do predstavljanja je već procurio dovoljan broj slika i informacija da se pokvari faktor iznenađenja, ali i dalje se radi o impresivnom uređaju prekrasnog dizajna.

htc one m8 banner

Kao što se i očekivalo, radi se o potpuno metalnom, unibody uređaju u koji su upakirane pristojne specifikacije u skladu sa standardima za 2014. godinu:

  • 5 inčni 1080p HD zaslon
  • Qualcomm Snapdragon 801 procesor
  • 2GB RAM-a
  • 32GB interne memorije proširive microSD karticom do 128GB
  • HTC 4 ultrapixel duo kamera
  • 5.0MP prednja kamera sa širokom lećom
  • 2,600 mAh baterija (40% snažnija nego kod prethodnika)
  • GPS, WiFi, NFC, Bluetooth, IR Blaster
  • Android 4.4.2 s HTC-ovim Sense 6.0 sučeljem

htc one m8 1

HTC Sense 6.0

Uz nadogradnju specifikacija i vizualnog stila, HTC je osvježio i poznato Sense sučelje. Jedno od poboljšanja vezano je uz bateriju, pa vam sad na raspolaganju stoji “extreme batery mode” koji će potpuno napunjenom mobitelu produžiti “život” u stanju pripravnosti na 2 tjedna. Detalji još nisu poznati, ali vjerojatno se radi o isključivanju određenih funkcija i usporavanju procesora.

Još jedna nova funkcija je i Motion Launch, a omogućuje otključavanje mobitela uz automatsko pokretanje određene aplikacije. Tako se primjerice dvostrukim dodirivanjem ekrana dok je mobitel u lanscapeu pokreće kamera, a dok je u portraitu zadnja aktivnost.

UltraPixel Duo kamera

Imamo osjećaj kako je upravo “dvostruka” kamera privukla najviše pažnje, a radi se o vrlo zanimljivom konceptu. Kao i kod prvog Onea, HTC je i ovaj put išao na 4.1 UltraPixel kameru ali je ugradio i dodatni 2MP senzor, što omogućuje re-fokusiranje slike nakon što je ona uslikana, kao i dodavanje 3D efekata. Unaprijeđen je i Zoe način rada pa tako uz svoje upečatljive životne trenutke uhvaćene kamerom od sada možete vezati i zvukove, odnosno glazbenu pozadinu po želji. Od ostalih unaprijeđenja valja spomenuti i 50% brži focus, potpuno novu galeriju, te brži pristup selfie načinu slikanja i slow-motion videu. Uređaj će u Hrvatskoj biti dostupan do kraja travnja.

ultrapixel kamera

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)