Google planira lansirati partnerski program za developere

google partnerski program

Ako je vjerovati glasinama i informacijama od ljudi upoznatih s kompanijinim planovima, Google navodno razmišlja o pokretanju partnerskog programa za agencije koje se bave razvojem aplikacija. Detalji nisu poznati, ali program bi vjerojatno bio namijenjen samo većim agencijama i developerskim kućama.

google partnerski program

Google bi naime imao čitav certifikacijski proces koji bi prolazile veće agencije, nakon čega bi dobivale pristup ranim verzijama Androida, SDK-ovim i ostalome. Ovo nije ništa pretjerano novo, s obzirom da Google već i sad dijeli svoje nove verzije softvera i proizvoda određenim kompanijama i developerima. To obuhvaća Android Wear, Android TV, Chrome OS i ostale platforme od interesa. Program bi trebao biti poseban po tome što bi cijeli proces učinio jednostavnijim i više “službenim”. Ne samo to, nego bi certificirane kompanije vjerojatno isticale takvo partnerstvo u svojoj promidžbi, slično kao što oglašivači rado ističu da su “certificirani Google partneri”, na taj način dajući klijentima određenu dozu sigurnosti i kredibiliteta.

Ako su glasine istinite, o ovome bi svakako moglo biti riječi na Google I/O keynoteu, stoga ćemo za više konkretnih informacija pričekati još par dana. Podsjećamo, sutra su na redu Android VR, nova messaging platforma i novosti o Androidu N.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *