Google lansira natječaj “Project Ara”

U srijedu, na developerskoj konferenciji za novi modularni mobitel Project Ara, Google je objavio natječaj u vrijednosti od $100,000 (nešto više od pola milijuna kuna). Drugo i treće mjesto dobivaju plaćeni put na buduću konferenciju kao i Googleov hardver koji bi trebao pomoći u konstantnom razvijanju njihovog koncepta.

Droid, Android, Droid.hr
Natječaj će biti službeno objavljen u svibnju i traje sve do rujna, a sudjelovanje je, u suštini, jednostavno. Zainteresirani predlože Googleu ideju koja opisuje njihov projekt uz ugovor o najmu opreme. U partnerstvu s Toshibom, Google opskrbljuje izabrane developere s Unipro mostom i programerskim čipovima zvanim FPGA (field-programmable gate array). Developeri će biti sami zaduženi za programiranje drivera i bilo kakvih aplikacija za testiranje dotičnog modula.

Google lansira Project Ara natječaj3Službeno ocjenjivanje će se vršiti po raznim subjektivnim i objektivnim kriterijima, poput vjerojatnosti da će aplikacija biti upotrebljiva u ljudskoj svakodnevnici, jedinstvenosti za dotičnu platformu, inovativnosti, kvaliteti tehnološke implementacije, potencijala za komercijalizaciju, i drugima. Google planira izdati 3 modularna smarpthonea pod Project Ara okriljem, u cjenovnom rangu od 50 do 500 dolara, počevši od rujna, kad bi trebalo postati dostupno oko 100 do 200 uređaja. Googleov kit za modularno programiranje je dostupan u v0.10 inačici, dok ASIC verzija izlazi također u rujnu.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)