Google aplikacija za koju sigurno ne znate: Arts & Culture

Svi znamo za Gmail, Youtube, Drive i ostale Googleove aplikacije koje koristimo na dnevnoj bazi, no danas ćemo predstaviti jednu manje poznatu i prikrivenu aplikaciju naziva Arts & Culture čije se postojanje većini vas vjerojatno podvuklo ispod radara. Da ispravite tu grešku, nastavite čitati i pogledajte o čemu je zapravo riječ.

Ova aplikacija lansirana je prošle godine s ciljem objedinjavanja velike količine umjetničkih djela iz čak 850 muzeja i organizacija diljem svijeta. Ono što nam se posebno sviđa je to što je aplikacija potpuno besplatna i daje vam priliku vidjeti podatke o najpoznatijim slikama, skulpturama i ostalim vrijednim umjetničkim djelima iz svih krajeva svijeta. Samim time, Arts & Culture za Android je neizostavna aplikacija za sve koji žele poboljšati znanje iz opće kulture, posjetiti velike svjetske muzeje ili jednostavno uživati u umjetnosti.

Intuitivno sučelje i pregršt informacija

Sučelje i navigacija prilično su intuitivni, a jednostavnim dodirom bilo kojeg predmeta dolazite do povećane verzije. Ili, ako želite više informacija, dodirnite naslov i pročitajte pozadinsku priču iza umjetničkog djela. Detalji obuhvaćaju točan naziv, datum i godinu nastajanja, ime autora te ime muzeja u kojem se predmet fizički nalazi. Muzeje i autore možete istraživati i dodirivanjem “discover more”, ali i preko tražilice koja će ponuditi listu prijedloga.

Bez obzira jeste li umjetnik ili samo zainteresirani za umjetnost, korištenjem ove aplikacije imate pristup ogromnoj količini izložaka iz svih većih muzeja svijeta. Ova aplikacija, uz navedeno, pokušava i uhvatiti samu čar svih tih mjesta i približiti vam iskustvo gledanja izložaka u stvarnosti. Pored izložaka i umjetničkih djela, možete obilaziti i važna mjesta i lokalitete, poput Prambanan hrama u Indoneziji ili čak Niagarinih slapova.

[pb-app-box pname=’com.google.android.apps.cultural’ name=’Arts & Culture’ theme=’light’ lang=’en’]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *