Google+ aplikacija za Android

Google Plus

Googleova društvena mreža nije doživjela uspjeh kakav su oni željeli, ali rad na njoj ipak se nastavlja i dalje. Tako smo sada dobili ažuriranje Google+ aplikacije za Android, koja u novoj verziji donosi neka poboljšanja sučelja i olakšava život CM-ovima.

googleplus

 

Google je predstavio novu verziju aplikacije za svoju društvenu mrežu koja donosi poboljšanja kako za obične korisnike, tako i za community managere.

  • Ocjena na Google Play: 4,2
  • Zahtijeva Android: 2.2 ili novije
  • Najnovija verzija: 3.6
  • Veličina: 12 MB

 

Google svakom novom nadogradnjom Google+ aplikacije pokazuje da ima apsolutnu vjeru u svoju društvenu mreže i u njezinu ogućnost da jednog dana u popularnosti prestigne i sam Facebook. Nedavno su napravili potpuni redizajn čitave aplikacije koji je donio izvrsna dizajnerska rješenja, a novom verzijom ih još samo dodatno “glanca”. Sučelje je unaprijeđeno pa tako sad korisnik ne mora više puta klikati na određeu fotografiju, video ili link kako bi došao do izvornog odredišta već će mu to odmah biti ponuđeno. Također, važnost fotografije je stavljena u prvi plan pa je prikaz fotografija u samom news feedu vrlo rijetko u smanjenom obliku, a olakšan je i pregled fotoalbuma. Google naravno želi da i dalje vrijedno klikate po +1 gumbićima pa su sada, uz reshare opciju i komentare, uočljiviji na svakom postu.

g1 - Copy g2 - Copy g3 - Copy

Uz ovo, jedna veća novost je i uvođenje lokacije za korisnike. Dosad vam je samo bila ponuđena mogućnost označavanja svih mjesta gdje ste živjeli, a sada možete svakom postu dodati svoju lokaciju, baš kao i na Facebooku. Naravno, ovu opciju možete uključivati i isključivati po želji uz odabir kome ćete od vaših prijatelja dati mogućnost da prati gdje se nalazite. Google se dosjetio zgodnog marketinškog trika što se tiče ove opcije – ako odete na profil kanadskog astronauta Chrisa Hadfielda koji također ima uključenu lokacijsku opciju vidjet ćete da se trenutno nalazi u Međunarodnoj svemirskoj postaji.

Posljednji veći update će zasigurno uljepšati dan svim community managerima koji koriste Google+, jer je Google napokon odlučio neke vrlo korisne desktop opcije prebaciti i u aplikaciju. Sada koristeći samo svoj mobitel možete pozivati ljude u svoj community, dijeliti postove s njima, pretraživati članove, uređivati postove kao i prijavljivati/blokirati trolove. Google+ aplikacija je dostupna na Google Playu pa predlažemo da ju skinete, isprobate i u komentarima napišete kako vas se dojmila i gdje vidite još mjesta za  poboljšanja.

Ako želite, možete posjetiti i izvorni članak.

 

 

[pb-app-box pname=’com.google.android.apps.plus’ name=’Google+’ theme=’light’ lang=’en’]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)