Glasina: LG G5 mogao bi biti modularan

LG g5 modularni telefon modular phone

Postoje dva tipa korisnika, oni koji vole unibody dizajn i oni koji vole izmjenjivu bateriju. Kako doskočiti rješenju ovog problema i zadovoljiti obje skupine? Na to pitanje će vjerojatno odgovorit LG, s njihovim sljedećim članom serije G.


Novi LG G5 uskoro će pokazati svoje lice javnosti, što možemo očekivati?

Glasine oko novog LG G5 počele su izlaziti van sukladno s pozivnicama koje je LG počeo dijeliti za svoj zaseban event na nadolazećem Mobile World Congressu, gdje se radi o privatnom eventu za isključivo probrane novinare. Iako se većina glasina vrti oko specifikacija, neke od njih posebno su nam zapele za oko jer pokazuju zanimljiv koncept koji otkriva da bi G5 mogao biti – modularan. Ukoliko niste imali prilike pročitati naš tekst o modularnom mobitelu Motorola Ara, onda bacite pogled na fotku ispod i sve će vam bit jasno:

LG g5 modular phone modularni telefon

LG bi konačno prihvatio unibody način izrade kućišta

Umjesto klasičnog plastičnog stražnjeg poklopca kakav smo mogli vidjeti na svim prethodnim uređajima iz G serije, ovogodišnji flagship LG G5 mogao bi konačno imati unibody kućište, ali i izmjenjivu bateriju – iako se tu radi o svojevrsnom tech oksimoronu, rendering prikazuje mogućnost uklanjanja kompletnog donjeg dijela uređaja, što vjerojatno znači da će se i komponente inače smještene u donjem dijelu mobitela (USB port, zvučnici) odvajati od matične ploče.

LG na ovaj način navodno planira napraviti tanji mobitel, moguće i od metala, istovremeno zadržavajući mogućnost vađenja baterije. Na fotografiji je također moguće vidjeti da su tipke za volumen preseljene na bok, dok se na poleđini nalazi samo čitač otiska prsta, LED bljeskalica, kamera i infracrveni senzor. Suprotno nekim prijašnjim glasinama, na ovom renderingu se ne vide duple stražnje kamere, koje su navodno trebale biti jedna od novih značajki. Što se tiče ostalog hardvera, očekuje se standardni Snapdragon 820, 16 MP stražnja kamera, 5.3-inčni QHD zaslon i čitač otiska prsta.

Glasina, prijedlog ili šala?

Radi li se o samo jednom od prijedloga novog dizajna koji je procurio u javnost ili o konkretnom rješenju ostaje nam za vidjeti, ali u svakom slučaju, riječ je o originalnom pristupu problemu. Iako mi osobno nemamo preveliku potrebu za vađenjem baterije iz svojih uređaja, dobar broj korisnika na ovo gleda kao na prednost, a ponekad i na presudni čimbenik kod biranja uređaja.

Ako LG uistinu predstavi ovakav dizajn, G5 će biti jedinstven mobitel koji će spojiti dva različita svijeta – unibody kućište i izmjenjivu bateriju.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)