[Glasina] Google Camera dobiva mogućnost pretraživanja

google kamera aplikacija

Kada vam netko spomene riječ “Google”, vjerojatno najprije pomislite na najpopularniju tražilicu na svijetu. Google to zna, i zato im je search upravo primarni dio poslovne strategije pa se svi ostali servisi donekle okreću oko njega. Čak i ako naizgled nema načina da se neki servis ili usluga povežu s tražilicom, Google će za to pronaći način.

google goggles

Tako dolazimo i do Google Camera aplikacije koja je korisnicima Nexus uređaja dobro poznata jer dolazi predinstalirana. Svim ostalim korisnicima dostupna je na APKMirroru i preporučujemo da je isprobate, posebno ako vaš mobitel ima lošiju stock aplikaciju kamere. Ovdje u cijelu priču ulazi i Google search, jer posljednje glasine sugeriraju kako će upravo aplikacija kamere dobiti neke od funkcija pretraživanja.

Cijela ideja nije toliko nepoznata, jer Google Goggles aplikacija već nudi pretraživanje Googlea, i to na temelju fotografije koju uhvatite s mobitelom. Iako je Goggles zapravo kul aplikacija, vrlo malo ljudi je koristi pa bi Google ovim potezom pokušao popularizirati i približiti korisnicima ovu sjajnu funkcionalnost. Glasina je potekla iz anonimnog izvora koji također navodi da će nove značajke biti integrirane, omogućujući korisnicima da prstom odaberu predmet s fotografije koji žele pretražiti na Googleu. U svakom slučaju ogroman korak naprijed, jer Goggles aplikacija pretražuje cijelu fotografiju, što često uzrokuje više problema nego koristi. Prema priloženoj skici, Google bi pretraživao samo izolirani predmet zanemarujući pozadinu i ostale objekte, a to će u konačnici značiti i preciznije rezultate pretrage. Tehnologija bi se navodno trebala primjenjivati i na proizvodima kao što je Google Glass, a možda i u VR headsetovima.

google kamera
Izvor: SlashGear

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)