Glasina: Apple će predstaviti iMessage za Android

imessage za android

Internetom je počela kružiti pomalo nevjerojatna glasina koja zadire u kontroverznu temu. Naime, prema izvješću portala MacDailyNews, Apple bi na sljedećem WWDC 2016 keynoteu mogao predstaviti iMessage za Android i time po prvi puta učiniti neki od servisa ove vrste dostupnim izvan Apple ekosustava.

imessage servis

MacDailyNews tvrdi kako im je izvor “osoba upoznata s ciljevima kompanije”, no da je vijest došla i iz usta samoga Tim Cooka, ne bi bila ništa manje nevjerojatna. Trenutno ne vidimo motive koji bi natjerali Apple da izbaci iMessage na konkurentsku platformu, ali korisnici bi u svakom slučaju imali koristi od ovakvog poteza. Za sada je iMessage zatvoreni servis i radi samo na Appleovom hardveru. Riječ je o kvalitetnom i unificiranom servisu koji dopušta razmjenu poruka između cijele palete uređaja ove kompanije, od mobitela do tableta i laptopa. Nešto slično Google pokušava stvoriti dugo vremena, a nešto ranije smo kritizirali posljednji pokušaj toga.

iMessage za Android: što očekivati?

Ako uzmemo u obzir da je Appleovim korisnicima jedan od najvećih problema kod prelaska na Android upravo nedostatak iMessage servisa, ova vijest je samim time još nevjerojatnija. Zašto bi Apple radio na tome da olakša tranziciju? Međutim, ovo ne bi bio prvi put da Apple pruža prste prema Androidu. Prošle godine predstavili su Apple Music beta aplikaciju za Android, a prethodno tome i Move to iOS kako bi se olakšala migracija. Možda nas uskoro očekuje cross-platform era i trend prebacivanja ekskluzivnih aplikacija na druge OS-ove?

Appleov iMessage ponekad zna dostići i do 200.000 poslanih poruka u sekundi, što ovaj servis svrstava u sam vrh kada je u pitanju “promet” i popularnost. Već znamo da ogroman broj korisnika podržava cijelu ideju, ali hoće li iMessage doista stići na Android ostaje nam za vidjeti. U svakom slučaju, imamo osjećaj da bi takav potez imao svoju težinu za obje kompanije.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *