Galaxy A5 i A7 uvjerljivo dominiraju baterijom

galaxy a5 2016

Samsung je obećao odličnu autonomiju na nadolazećim modelima, no ovogodišnja A serija već je prošla sve testove. Zapravo, ekipa s PhoneArene detaljno je testirala autonomiju i zaključila kako su A5 i A7 ostvarili jedne od najboljih rezultata ikad.

galaxy a7 fast charging


Kapacitet na Galaxyu A7 iznosi 3300 mAh, dok na A5 2900 mAh

Galaxy A serija nedavno je osvježena odličnim modelima Galaxy A5 i Galaxy A7, nasljednicima istoimenih mobitela iz prošle godine. Ovaj put Samsung je želio uvrstiti više high-end značajki u srednji cjenovni rang pa su oba mobitela doživjela poštene nadogradnje hardvera i softvera. I dalje je riječ o vrlo kvalitetnim mobitelima izrađenima od premium materijala, s dozom Galaxya S6 “u njima”. No ono čime se i jedan i drugi ističu je svakako baterija, odnosno autonomija koja je u najmanju ruku impresivna, svrstavajući ove uređaje u sam vrh kada su u pitanju performanse baterije. Kapacitet na Galaxyu A7 iznosi 3300 mAh, dok na A5 2900 mAh, što je postalo prilično standardno za moderne pametne telefone.

Iako se radi o baterijama povećeg kapaciteta, Samsung je uz to odradio odličnu optimizaciju, tako da i jedna i druga imaju podjednak životni vijek. Samim time, obje baterije su u testovima ostvarile podjednake rezultate – malo manje od 10 sati, što je bolje i od Notea 5 i Iphonea 6s Plus koji su ostvarili rezultat od 9 sati i 11 minuta. Testovi su napravljeni pomoću posebne skripte koja simulira intenzivno korištenje uređaja. Kada je u pitanju punjenje, mobiteli dolaze s adaptivnom tehnologijom brzog punjenja, tako da im od 0 do 100 posto treba oko 100 minuta, što je odlično ako u obzir uzmemo poveći kapacitet samih baterija.

Samsung Galaxy A5 i Samsung Galaxy A7 dostupni su već od 18 kuna uz ugovornu obavezu, a za sve detalje posjetite domaću stranicu Samsunga.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)