Evoland – Proletite kroz svijet RPG igara

Evoland recenzija

Evoland Z3 Sony Xperia

Kada smo prije nešto manje od dva mjeseca dobili mail s novom inačicom igre EvoLand, nismo u niti jednom trenu očekivali ovako originalnu i zabavnu igru. Ako ste svojevremeno bili fanovi Zelde, Diabla i Final Fantasya, onda vas u ovoj igri očekuje flashback kroz jednu cijelu malu eru RPG igara, a dečki iz Shiro Games pošteno su se potrudili da to sve prikažu u što boljem svjetlu – pravo osvježenje na Google Play Trgovini!


DSC_0464 DSC_0463

Android igru Evoland odigrali smo u potpunosti na mobitelu Sony Xperia Z3


Evoland – Sve je krenulo od iritantnih pikselastih igara

Kada prvi put krenete s igrom, shvatit ćete da igranje nekad davno i nije bilo baš toliko zabavno, pogotovo uz tako lošu grafiku, bez save pointa i činjenice da je samo jedan dodir neprijatelja dovoljan da vas baci nazad na početni zaslon igre. Naravno, sve je to imalo neku čar tada, dok je to bilo jedno sasvim novo iskustvo, no kako su nas novije igre razmazile, tako je ponavljanje jednog te istog nivoa po pedeseti put zaista iritantno. No, to je početak, a dozu težine hvalimo, jer su kreatori pogodili baš onu pravu dozu iritantnosti kakve se sjećamo davnih 80tih na prvim Zelda igrama i sličnih naslova NES ere.

maxresdefault Evoland-2

Iako prvo započinjete s pikselastom igrom 80tih, lagano napredujete prema ozbiljnijim igrama 90tih i onda napokon završavate s igrama ovog stoljeća. Ako pogledate fotke iznad, s lijeve se nalazi početni tip igre, s desne vidite lagani napredak. Neprijatelji su u prvim fazama jako, ali stvarno jako iritantni, no dizajnom je cijela stvar zbilja nostalgična.

Evoland – Napredak kroz igru je zanimljiv i prepun humora

Evoland nema originalnu priču, nema originalan način igranja niti originalne kontrole – no sve to nije ni cilj. Cilj kreatora igre bio je napraviti igru koja će vas kroz zanimljiv način provest kroz neke osnove RPG igara u zadnjih 30 godina, a to su odlično napravili. Kao što smo gore već spomenuli, započinjete s pikselastom igrom koja nema opciju spremanja napretka, nema razna oružja i ima jako iritantne neprijatelje i pištavu glazbenu podlogu. Kako napredujete kroz igru, tako otkrivate sve više specijalnih efekata, bolja glazba, bolja grafika, bolja oružja, više detalja i više dodataka- a to sve dobivate otvaranjem kutija s kojima se susrećete na mapi.

nexus2cee_6 evoland-6

Na kraju se sve svodi na to da vas kreator igre kroz zabavna dialog i kroz otvaranje kutija vodi kroz povijest RPG igara, uz simpatični pristup i odličan humor. S grafičke strane nemamo zamjerki, jer se ipak radi o nekoliko verzija sustava, stoga nemojte očekivati naprednu grafiku jednaku igrama današnjih sustava. No ono što je ponekad zaista zasmetalo su kontrole, koje povremeno ne žele slušati, a uz ovakav pristup igri, to većinom završi s gubljenjem života i početnim zaslonom.

Evoland – Osmijeh na licu svakog ljubitelja igara

Bilo bi stvarno blesavo ako bismo vam otkrili sve tajne i iznenađenja koje igra za sobom nosi, no primjera radi, svi ljubitelji RPG igara znaju tko je Cid i zašto ova igra ima, u jednom trenu, pristup letećem brodu –  tako da vam priču i iznenađenja ipak budemo prešutili. Instalirajte igru i odigrajte tih nekoliko sati, vjerujete nam, nije bačen novac, podržavate kreativnog autora i, barem na kratko, bacate se nazad u ono vrijeme kada ste bezbrižno lupali po kontrolerima omiljenih konzola.

[pb-app-box pname=’air.com.shirogames.evoland12′ name=’Evoland’ theme=’light’ lang=’en’]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)