Edimax pametna utičnica SP1101W

Iako se prefiks “pametno” u svijetu tehnologije ponekad zlostavlja, prije nego zakolutate očima na naslov ovog članka predlažemo da bacite pogled o čemu se zapravo radi kada pričamo o pametnim utičnicama i čemu služe.

Ukratko, mogućnost koju Edimax SP1101W posjeduje jest paljenje i gašenje bilo kojeg elektroničkog uređaja uključenog u pametnu utičnicu, a samu utičnicu kontrolirate pomoću EdiPlug aplikacije na svom Android ili iOS uređaju. Edimax dolazi u obliku nastavka koji se stavlja u standardnu utičnicu i zatim uobičajeno koristi.

edimax1

Gasiti i paliti pametnu utičnicu možete gdje god se nalazili, a ne samo dok ste u svojem domu. Ovu mogućnost posebno će cijeniti ženski dio publike, s obzirom da ih uvijek proganja onaj strah od “upaljene pegle”. Također, postoji mogućnost odabira vremena kada želite da se utičnica upali ili ugasi, čime možete uštedu. Aplikacijom pratite sve uređaje priključene na pametnu utičnicu, a ona također šalje email obavijesti o njenom upravljanju. Sama aplikacija još nije do kraja usavršena i prijavljeno je par bugova, no neupitno je da će ti problemi brzo biti riješeni pošto ne postoji alternativna aplikacija za Edimaxove utičnice. Pametne utičnice smatramo samo jednim od početaka u daljnjem povezivanju tehnologije i stambenih prostora, a vjerujemo kako će se već za par godina ovakve utičnice pronaći u svakom domu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)