Domaća avantura Viktor, a Steampunk Adventure, dostupna od danas

Zanimljiva point and click avantura koja stiže iz domaćeg razvojnog studija zvanog Studio Spektar u izradi je već par godina. Tome uskoro dolazi kraj, budući da je tim objavio kada ćemo ući u ovaj svijet prepun poznatih povijesnih ličnosti koje ipak izgledaju malo drugačije nego što jesu. Puno ime igre je Viktor, a Steampunk Adventure, a od danas je službeno dostupna na Steamu.


Viktor, a Steampunk Adventure stiže na PC

Viktor je divlja svinja koja je nedavno ostala bez posla. Njegov ingeniozni plan za nošenje s tom lošom situacijom je taj da želi postati novi vladar Austro-ugarske. Na tom će putu proći kroz Beč, Krakov, Prag, Budimpeštu i čak Danteov Pakao, a susrest će i mnoge poznate likove poput Franza Kafke, H.G. Wellsa, Nikole Tesle i Dr. Jekylla.

Od gameplayja možete očekivati ono što inače ide uz 2D point and click avanture – zagonetke, mini igre, šašave borbe i utrkivanje. Ono što se još izdvaja je izgled igre za kojeg Studio Spektar kaže da su “rukom crtane steampunk verzije poznatih gradova i lokacija”.

Viktor, a Steampunk Adventure dostupna je od danas, a razvojni je tim pripremio trailer u kojem možete vidjeti kako će igra izgledati u pokretu, a sve što su dosad podijelili o igri pronaći ćete na službenim stranicama ili na stranicama na Valveovom servisu.