Chrome OS dobio material design

Google je predstavio Material Design prije dvije godine, a od tada pa do danas, njihova linija proizvoda i usluga postupno je redizajnirana u skladu s novim smjernicama. Sada je na red konačno došao i Chrome. Kako ističe Sebastien Gabriel, Googleov dizajner, novi dizajn kreće prema Chrome OS-u u sklopu posljednjeg, version 50 ažuriranja. Pretraživač i sam operacijski sustav ne izgledaju ništa drastično drugačije, no jasno su vidljive sitnice poput oštrijih rubova, nešto izmijenjenih paleta boja, fluidnijih animacija i ostaloga.

Pored vizualnih izmjena, Chrome OS dobiva i par funkcionalnih nadogradnji koje bi trebale poboljšati iskustvo na Chromebookovima s ekranima osjetljivima na dodir. Konkretno, riječ je o “hybrid modu” i zahvaljujući njemu Chromebookovi će podjednako dobro raditi bez obzira koristite li miš ili svoj prst za navigaciju sučeljem.

Material Design stiže i na desktope

S vremenom će MD stići i na desktop računala. Gabriel kaže da je sve još uvijek work in progress stoga nema ni točnog datuma izlaska. Doduše, ako vam ne smetaju bugovi, možete aktivirati ranu verziju novog dizajna upisivanjem about:flags u Chromeov address bar i aktivacijom “Material design in the browser’s top chrome” opcije.

material design chrome

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *