Česti Android problemi i kako ih popraviti

Android problemi kako rijesiti

Android-Lollipop-Banner

Veliku prašinu koju je podignuo dolazak Android 5.0 Lollipopa neki su korisnici doživjeli u pozitivnom svjetlu, dok su drugi iskusili mnoge iritantne probleme koje donosi svaka veća nadogradnja operativnih sustava. Naravno, s vremenom i novijim verzijama oni se rješavaju i ostavljaju Lollipop onakvim kakav bi zbilja trebao biti – fluidan, elegantan i lijep. Došli smo na ideju kako bi sve češće bugove trebalo sakupiti na jednom mjestu, skupa s njihovim (privremenim ili trajnim) rješenjima. Ako postoji neki koji nije na našoj listi, slobodno nam javite.

Android 5.0 problemi – Mobitel se ne želi spojiti na Wi-Fi

Ne želi se spojiti na wi-fiOvaj bug nije novost – probleme s povezivanjem na bežične mreže susretali smo već prije, a čini se da je poprilično uporan. Rješenja ima više, no možda baš jedan od njih upali. Prvi i najjednostavniji je gašenje i ponovno paljenje Wi-Fi-a. Zatim je tu paljenje i gašenje zrakoplovnog načina rada te zaboravljanje i ponovno spajanje na mrežu. Ako ništa od toga ne pomaže, vaš sljedeći korak je mijenjanje Wi-Fi kanala na bilo koje druge osim 12 i 13. I za kraj, možda problem nije u mobitelu, već u ruteru, pa ga pokušajte ugasiti i ponovno upaliti.

Android 5.0 problemi – Baterija se brzo prazni

Baterija se brzo prazniOvo je jedan od čestih problema za kojeg nove verzije nisu krive, nego  samo to što se ona instalira preko već postojeće verzije. Rješenje će vam vjerojatno uzeti malo više vremena, no vrlo je jednostavno i trajno – napravite na uređaju vraćanje tvorničkih postavki (factory reset), no prije toga prebacite ili sačuvajte sve podatke – kontakte, fotografije, poruke, datoteke, sve što vam je važno, jer ih factory reset briše potpuno i uređaj vraća u stanje u kojem je bio onaj dan kada ste ga kupili. Ovo također ima i pozitivnih strana jer će vam mobitel odjednom biti brži i čist od svih nepotrebnih stvari koje su se nakupile s vremenom. Ako je baterija već stara i slabije drži, ili želite produžiti njeno trajanje, bacite oko na naš članak koji govori o tome kako produljiti život bateriji.

Android 5.0 problemi – YouTube ne radi kako treba

imagesVlasnici prve verzije popularnog Nexusa 7 možda će najviše primijetiti bugove koji se tiču reprodukcije video zapisa. Ovaj problem nije vezan striktno za neku aplikaciju, iako se korisnici najviše žale na YouTube. I za njega, nažalost, postoji tek privremeno rješenje. Uđite u Postavke, zatim u Aplikacije i pronađite YouTube. Očistite međuspremnik (cache). Drugo rješenje je brisanje i ponovno instaliranje aplikacije – neki korisnici su rekli kako je ovaj potez trajno rješio problem.

Android 5.0 problemi – Kamera na mobitelu ne radi

imagesKao što naslov tvrdi, ovo se događa isključivo na mobitelima, jer oni imaju bljeskalicu. Najčešće se pojavljuje kada ostavite bljeskalicu dugo uključenom i ona se zatim automatski izgasi kako bi sačuvala bateriju – tada više ne možete pokrenuti niti bljeskalicu, niti koristiti kameru. Ako vas zanima kako se ovaj problem otkrio, radi se o grupi ekipe koja je znala do kasno u noć provest u krevetu s knjigom u ruci i bljeskalicom na mobitelu upaljenom radi svijetla. Kako riješiti problem? Ponovnim pokretanjem uređaja, a nakon toga kupnja noćne lampe.

Android 5.0 problemi – Nema Silent Mode?

indexU ovome slučaju ne govorimo o bugu u operativnom sustavu, nego jednostavnoj činjenici da tihi način rada na Lollipopu ne postoji. Ako stišate zvuk do minimuma, on prelazi u vibraciju – treće opcije nema. Uzimajući u obzir da vibracija ponekad zna biti glasnija od obične zvonjave, ovo je ogroman Googleov propust. Postoje alternativna rješenja, no daleko su od savršenih. Jedan od načina je stišavanje zvuka do vibracije i zatim pojačavanje do jačine 1. Nakon toga je potrebno ponovno pokrenuti uređaj i on će se nalaziti u silent modeu. Druga opcija je potpuno gašenje zvuka u postavkama, no to znači da uređaj uopće neće reporducirati zvuk, uključujući i onaj za alarm.Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)