Blackberry Priv: Android s fizičkom tipkovnicom

bb priv venice

Blackberry Priv, odnosno Venice, zanimljiv je novi uređaj kanadske kompanije čija se prisutnost na tržištu posljednjih godina mjeri u jednoznamenkastim postocima. Nakon neuspješnog pokušaja vraćanja u igru svojim BlackBerry 10 OS-om, ovaj put su donekle igrali na sigurno i odlučili se za Android uređaj – s fizičkom tipkovnicom na izvlačenje.

blackberry priv

Kombinacija Androida i klasičnih Blackberry odlika

Priv je ujedno i prvi Android telefon ove kompanije te svojevrstan reboot branda kroz uređaj koji bi trebao privući širu skupinu korisnika. Iako nismo sigurno koliko je fizička tipkovnica potrebna jednom modernom pametnom telefonu u trenutku kad se većina ljudi privikla na pisanje po zaslonu, s jednim se možemo složiti: Blackberryu je potreban Android uređaj. Štoviše, iz kompanije ističu da će mobitel kombinirati dobro poznato iskustvo Androida s klasičnim odlikama Blackberry mobitela: sigurnošću i produktivnim značajkama orijentiranima prema poslovnim korisnicima. Ako uspiju pogoditi pravi omjer, vjerujemo da će bez problema uspjeti prodrijeti do poslovnih korisnika koji se oslanjaju na Android OS.

Priv zaklopljeno djeluje kao “normalan” Android telefon solidnog dizajna i zakrivljenih rubova zaslona po uzoru na najnovije dizajnerske trendove iz Samsunga. Što se tiče specifikacija, one su i više nego dobre. Prije svega, imate 5.4 inčni HD zaslon, 18 MP stražnju kameru s dvostrukom LED bljeskalicom, 3 GB RAM-a uz 32 GB prostora  za pohranu te osmojezgreni 1.8GHz Snapdragon 808. Mobitel će pokretati Android 5.1 uz, kako se čini, minimalnu vizualnu doradu. Po svemu sudeći, Blackberry želi ovaj mobitel smjestiti u premium cjenovni rang i to je u redu. Jedino nas brine potencijalni manjak konkurentnosti s obzirom da je taj cjenovni rang već popunjen uređajima izrađenima od metala, stakla i ostalih kvalitetnih materijala, dok Blackberry Priv u potpunosti prekriva plastika, i prema nekim izvorima, vrlo loša plastika koja u rukama ne ostavlja dobar dojam.

Blackberry Priv: cijena i dostupnost

Reputabilni portal PhoneArena objavio je članak u kojem ističu da će se Priv u Kini prodavati po cijeni od oko 3999 yuana, što je oko 630 USD – nešto više od 4000 kuna. Ova cijena donekle opravdava specifikacije i Blackberryevo nastojanje da se približi višljim cjenovnim rangovima s obzirom da nema uređaj koji se natječe u tim rasponima. Što se tiče dostupnosti, još nije potvrđeno kada bi točno Blackberry Priv mogao doći na police, a prema glasinama taj period se proteže negdje između 12. mjeseca ove godine i prvog kvartala 2016.

Izvor: Engadget
Izvor: Engadget

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)