Recenzija: Benji Bananas

Benji Bananas

Benji Bananas – zabavna i simpatična avantura koja se oslanja na korištenje fizike.

benji_banner

Postoji nešto u ovim šarenim, naizgled dječjim igrama, što nas privuče i natjera da provodimo sate uz njih. Benji Bananas je jedna od takvih igrica. Iako ideja nije u potpunosti originalna, igra je vrlo zabavna i zarazna. Dakle, kontrolirate majmuna Benjija sa kul frizurom i cilj je skupiti što više, pogađate – banana. Na prvi pogled igra je banalna, ali simpatičnost glavnog lika i lijep, šarolik level design vas jednostavno ne mogu ostaviti ravnodušnim.

  • Ocjena na Google Play: 4,6
  • Naša ocjena: 5
  • Zahtijeva Android: 2.2 i novije
  • Najnovija verzija: 1.6
  • Veličina: 19 MB

 

Benji Bananas – Grafika i dizajn

Igra ima vizualni stil animiranog filma. Okolina je vrlo šarolika i vrlo detaljna, ali ne do te mjere da bi odvraćala pažnju od osnovnog cilja igre. Ono što je bitno kod ovakvog pristupa dizajnu je upravo raznolikost inače se u suprotnom može dogoditi da igra bude monotona i jednolična, ali ne brinite, ekipa iz Fingersofta pobrinula se za to, tako da igru krasi puno različitih levela, od džungle do ruševina hramova i vodopada a svakim novim levelom dolazi nešto novo. Unatoč lijepim vizualnim efektima i izgledu igre, vrti se prilično glatko i na starijim uređajima, što je samo dodatni plus.

benji1 benji2 benji3 benji4

 

Benji Bananas – Mehanika i kontrole

Iako su kontrole jednostavne, trebat će vam neko vrijeme da se priviknete. Da bi se uhvatili za lijanu potrebno je jednom dotaknuti ekran, a s istom radnjom je i puštate. Vrlo jednostavno, ali, ključ je u dobivanju osjećaja za tempo same igre jer je od presudne važnosti znati kad ćete pustiti lijanu. Ako ljuljanje sa lijane na lijanu izvedete savršeno, dobivate multiplikatore koji će uvećati broj pokupljenih banana. Tu su i razni power-upovi i boosteri koji se nalaze u trgovini ili u samom levelu, a mogu biti privremeni ili trajni. Neki od njih vam mogu znatno olakšati igru, kao primjerice onaj koji omogućuje pozivanje dvojice majmuna-frendova koji se motaju po levelu i spašavaju vas ako slučajno promašite lijanu.

Benji Bananas – Zaključak

Ako tražite zabavnu igru koja je usput i eye candy, našli ste je. Ne samo da je zarazna već je i vrlo trajna s obzirom da se okolina stalno mijenja a tu su i razne moći i boosteri koje ćete željeti sakupiti. Uz sve to, igra je u potpunosti besplatna i bez dosadnih reklama kad je pokrenete. Ne može bolje. Stoga, što čekate? Preuzmite je i neka zabava krene!

[pb-app-box pname=’com.fingersoft.benjibananas’ name=’Benji Bananas’ theme=’light’ lang=’en’]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)