Aria – kontrolirajte pametni sat pokretima ruke

Aria kontrola sata

Aria Wear

Tržište pametnih satova razvija se polako ali sigurno, pa sve više zanimljivih vijesti stiže upravo iz ovoga dijela svijeta tehnologije. Novitet koji je nedavno predstavljen skriva se pod imenom Aria, a ona nam donosi nov način upravljanja pametnim satovima – ovoga puta nije u pitanju zaslon na dodir, već pokreti vaših prstiju.

Uz Aria Wear vaš sat više nema potrebe za drugom rukom

Aria Wear donosi rješenje za najčešći problem zbog kojeg se vlasnici pametnih satova žale, a to je nemogućnost korištenja sata ako suprotna ruka nije slobodna, kako? Jednostavno – Aria je modul koji se prikači na remen pametnog sata i zatim registrira pokrete mišića u zglobu korisnika. Uređaj očitava pokrete, te obavlja radnje na ekranu pametnog sata u svim tim trenutcima kada vam je druga ruka zauzeta, a takve nezgrapne situacije, moramo priznati, pojavljuju se svakodnevno – od pijenja pića, korištenja telefona, držanja torbe ili bilo kojeg drugog predmeta.

Aria Wear
Ovako izgleda mali gadget koji se spoji na vaš trenutni pametni sat

Kickstarter kampanja tek kreće, ovo su detalji

Kroz sljedećih par tjedana dvije verzije biti će objavljene i stavljene na Kickstarter. Jeftiniji model napravljen je  za Pebble Time satove i koštati će 69$ (oko 450 kn). Skuplja verzija Arie  namijenjena je prvenstveno razvojnim programerima, imati će ugrađenu bateriju, bluetooth i podršku za sve modele Android Wear satova, a koštati će 169$ (oko 1100 kn). Očekuje se da će ovaj model također biti kompatibilan s ostalim uređajima koji nemaju Android Wear, ali posjeduju bluetooth tehnologiju – poput dijela Samsungove Gear linije. Iako Apple Watch još nije u planovima, uređaj je kompatibilan s iOS-om, pa pomoću bluetootha možete kontrolirati vaš mobitel. U nastavku pogledajte demonstraciju.

aria

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)