Aplikacija Eventos – Nightlife rješenje lokalnih FER-ovaca!

Eventos aplikacija fer

Domaća scena postaje sve bogatija aplikacijama malih i kreativnih razvojnih timova. Jedan takav je i četveročlani tim FER-ovaca koji je razvio Android aplikaciju Eventos, pomoću koje možete lakše pronaći događanja u Zagrebu i okolici. S ekipom smo sjeli na kavu i popričali o spomenutoj aplikaciji, kao i planovima za daljnji razvoj unutar Android segmenta.


Droid: Ekipa pozdrav, dobrodošli na Droid.hr, za početak nas zanima kako ste došli na ideju oko aplikacije Eventos, što vas je točno povuklo u taj smjer? 

Eventos team:
Hvala na dobrodošlici i interesu! Eventos se rodio tek nedavno, a glavna ideja bila je sva događanja unutar grada Zagreba smjestiti na jedno mjesto, kako bi sam korisnik imao jednostavniji pregled svih događanja. Osobno smo se već više propustili neki odličan event čisto zato jer nismo pravovremeno dobili informaciju o njemu. Još bolje, slična iskustva su imali i prijatelji, pa nam je to bila prva potvrda da bi stvarno vrijedilo smisliti nekakvo rješenje. Pošto svi imamo tehničku pozadinu, aplikacija je bila logičan izbor.

Droid: Kako ste počeli s radom na aplikaciji i kakva je postava unutar teama?

Eventos team:
Rad na aplikaciji počeo je u šestom mjesecu ove godine. Prvo smo morali priučiti neke vještine, pošto nemamo dizajnera u timu, pa je Dino napravio prve dizajnerske korake u Photoshopu. Mockup je bio gotov kroz koji tjedan, ali konstantno radimo na uljepšavanju dizajna i korisničkog iskustva. Belma je zadužena za razvoj weba, frontenda i backenda.

Belma: Imali smo brz start jer smo uspjeli iskoristiti djelomično moj prijašnji projekt. Prvenstveno koristimo framework CakePHP za razvoj weba. Kroz web formu unosimo događanja koje pronalazimo iz brojnih izvora. Zasad je sve prilično jednostavno, no postupno dodajemo nove mogućnosti koje zahtijevaju dodatno učenje i usavršavanje.

Mario: Prva verzija aplikacije bila je relativno brzo gotova, ali onda su uslijedila testiranja i konstantna poboljšanja dok nismo smatrali da je aplikacija dovoljno dobra za objavu. Sad smo fokusirani na dodavanje novih mogućnosti i “peglanje” dizajna, što će dodatno poboljšati korisničko iskustvo.

Jeton: Bez puno razmišljanja sam pristao na poziv za priključenje Eventos timu, stvarno mi se sviđa što se radi i kakvi su planovi, pa nije teško raditi nakon “normalnog” posla. Radim s relativno novim programskim jezikom Swift i cijelu iOS verziju aplikacije planiram napraviti u njemu, što će mi ujedno biti i prvo takvo iskustvo.”

Droid: Koji su daljnji planovi i nadogradnje?

Eventos team:
Aplikacija je još uvijek u vrlo ranoj fazi, nazivamo ovu verziju prototip jer želimo izgraditi aplikaciju zajedno s korisnicima i njihovim sugestijama, kako bi bila što korisnija i prilagođenija tržištu. Dokaz tome je prva nadogradnja aplikacije gdje smo dodali mogućnost pretraživanja po kategorijama na temelju sugestije trenutnih korisnika. Iduća nadogradnja je bila dodavanje pretraživanja događaja po klubovima/lokacijama, što je temelj za slijedeći korak – dodavanje mogućnosti “pretplate” na klubove/lokacije i primanje notifikacija kad je objavljen novi događaj u nekom klubu. U planu su i brojne druge mogućnosti, poput kupovine karata unutar aplikacije, „livestream“ događaja u partnerstvu s novim popularnim servisima na tom području (Periscope), plus brojna poboljšanja.

Droid: Dakle, planovi su tu, posla se ima, gdje se vidite za godinu-dvije?

Eventos team:
Vezano za tržišni razvoj, dugoročni plan nam je proširenje na ostatak Hrvatske, ali i šire. Želimo iskoristiti trend digitalizacije i obične plakate, koji su sve skuplji i manje zamijećeni, prebaciti u digitalni svijet, odnosno u našu aplikaciju. No, korak po korak, još smo mali tim pa svaka nadogradnja zahtjeva dosta vremena, pogotovo uz druge radne obaveze koje svi članovi tima imaju. Trenutno imamo Android i web aplikaciju, ali radi se i na iOS verziji koju je Jeton spomenuo, koja bi trebala biti gotova kroz mjesec dana.

Droid: I dalje nam se čini kao odličan projekt, tako da svakako očekujte podršku od nas, a po pitanju naših čitatelja, imate li kakvih sugestija ili molbi?

Eventos team:
Naravno! Što više korisnika skupimo i što više prijedloga i primjedbi dobijemo, to će aplikacija biti bolja. Stoga, svi koji su zainteresirani sudjelovati u projektu, bilo to jednim običnim downloadom ili konkretnom primjedbom, slobodno se javite, tu smo! 🙂


Eventos možete skinuti na Trgovini Play

Aplikacija Eventos dostupna je na Android Marketu potpuno besplatno, a ukoliko želite ekipi poslati feedback, to možete odraditi putem maila. Ekipi želimo sve najbolje s njihovom prvom komercijalnom aplikacijom, te se veselimo sljedećim nadogradnjama.

[pb-app-box pname=’hr.com.eventos’ name=’eventos’ theme=’light’ lang=’en’]

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)