Android Wear 2.0 će zaobići starije satove

Android Wear 2.0 će zaobići starije satove

Google se još nije službeno oglasio oko toga na koje satove će stići Android Wear 2.0 jednom kada se lansira, no prema onome što trenutno vidimo, znamo da će Wear 2.0 ažuriranje zaobići bar nekoliko satova starije generacije. Vijesti stižu direktno od samih proizvođača pa su samim time i vjerodostojne.

AW-640x320

LG izjavljuje kako nema planove ažurirati originalni LG G Watch, a Motorola je već izjavila da Android Wear 2.0 neće stići na Moto 360. Još jedan od satova koji bi mogli propustiti posljednju inačicu OS-a je i Samsungov Gear Live, posebno ako uzmemo u obzir nezainteresiranost ove kompanije za Googleovu Wear platformu.

Za originalni Moto 360 je sasvim jasno zašto neće dobiti Android Wear 2.0. Riječ je o sada već starijem hardveru koji je teško pokretao i prvu verziju ovoga OS-a, no Lg G Watch pokreće solidni Snapdragon 400 čipset kakav ima i puno novijih pametnih satova pa nam nije jasno zašto će LG preskočiti ažuriranje. Vjerojatno se radi o klasičnom uskraćivanju podrške kako bi se korisnike “natjeralo” da kupe novije uređaje.

Nova verzija donosi brojna poboljšanja

Zbilja je šteta što će određeni broj korisnika biti zakinut za posljednju verziju OS-a namijenjenu pametnim satovima, s obzirom da Android Wear 2.0 donosi brojna poboljšanja, optimizaciju i nove značajke u odnosu na verziju koja trenutno pokreće Moto 360 i slične satove. No isto tako zahtjeva i nove hardverske komponente, jer je ugrađena podrška za LTE, Wi-Fi, zvučnike i ostalo što neki od satova prve generacije nemaju. Naravno, stariji satovi će i dalje zadovoljavati neke korisnike, no ako oko ruke poželite imati uređaj s posljednjom verzijom OS-a, morat ćete posegnuti u džep.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)