Android mobitel od 500 kuna? Upoznajte Doogee X5

doogee x5 cijena

Jeftiniji mobiteli lako nalaze svoje tržište, no što je s onim uređajima koji su prejeftini čak i za niži cjenovni rang? Doogee X5 se nalazi na samome dnu s cijenom od 59,99 dolara, što je manje od 500 kuna. Točnije, 442 kune na datum pisanja članka.

doogee x5

Doogee se kao proizvođač ističe ponajviše cijenom, ali ga prati i donekle loša reputacija, prvenstveno zbog lažnog oglašavanja i objavljivanja krivih hardverskih komponenti, što nije rijedak slučaj ni za ostale proizvođače iz Kine. No ono na što se sigurno nećete požaliti je omjer uloženog i dobivenog. X5 je trenutno u pretprodaji i predstavlja budžet telefon koji bi si većina ljudi trebala moći priuštiti. Specifikacije na stranu, ali rijetko gdje ćete naći novi mobitel po ovoj cijeni.

Doogee X5 specifikacije:

  • Zaslon: 5.0 inčni IPS HD, 1280 x 720 piksela
  • CPU: MT6580 četverojezgreni procesor
  • OS: Android 5.1 Lollipop
  • RAM + ROM: 1GB RAM + 8GB ROM
  • Kamera: stražnja 5.0MP + prednja 2.0MP
  • Baterija: 2200mAh
  • Dual SIM

Po pitanju dizajna nema se što puno reći. Na prvi pogled se radi o generičkom izgledu klasičnom za jeftine Android Kineze. Kućište je od polikarbonata, a i zaslon je vjerojatno prekriven plastikom umjesto staklom, no više o konkretnim dojmovima nešto kasnije. Iako smo svjesni činjenice da je uređaj prepun kompromisa kako bi se smanjili troškovi i u konačnici održala niska prodajna cijena, nekako ne možemo dočekati da nam dođe u ruke. Može li mobitel ovih specifikacija ponuditi prosječnom korisniku sve što mu treba? Vidjet ćemo vrlo skoro.

doogee x5 iskustva


Uređaj je dostupan u pretprodaji u crnoj i bijeloj boji na Gearbest.com internet trgovini koja nam je Doogee X5 ustupila na testiranje pa uskoro možete očekivati recenziju i iskustva iz prve ruke. U međuvremenu provjerite i promotivnu akciju August Deals Zone.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)