Android M developer dostupan za uređaje Sony Xperia

Android M za Xperia Mobitele

Android M xperia mobiteli

Android M je do sada podigao prašinu u krugovima Android developera, ne samo zato što se radi o sljedećem velikom koraku za Android, već i zato što do sada nije bio dostupan na niti jednom drugom uređaju osim Googleovim mobitelima Nexus 5 i 6, tabletu Nexus 9 te konzoli Nexus Player. Iz tog razloga je samo dio developera imao prilike iskusiti funkcije novog OS-a, a upravo danas se tome mogu pridružiti svi oni koji koriste Sony Xperia mobitele.


Postava probranih Sony uređaja podržavati će Android M

U sklopu Sony Open Device programa danas se postavi Nexus uređaja pridružuje i 12 Xperia uređaja, a točna lista kompatibilnih modela je sljedeća: Xperia Z3, Xperia Z3 Compact, Xperia Z3 Tablet Compact, Xperia Z2, Xperia Z2 Tablet, Xperia Z1 Compact, Xperia Z1, Xperia Z Ultra, Xperia E3, Xperia M2, Xperia T2 Ultra and Xperia T3. Proces flashanja uređaja i instalacije Android M OS-a je zaista jedostavan. Sve upute imate direktno na SonyMobile webstranicama, a instalaciju možete voditi kroz njihove jednostavne upute. Jedino što morate imati na umu je da se radi o Developer Preview verziji koja može, a i ne mora raditi kako treba. Ako vas zanima kako to izgleda na Sony Xperia Z3 Compact, bacite pogled na video u prilogu:

Podsjećamo, Android M donosi nekoliko poboljšanja u odnosu na Android Lollipop, a ona se uglavnom odnose na bolju optimizaciju, iskoristivost baterije i stabilnost samog OS-a. Za razliku od Lollipopa koji je bio zaslužan za veliku vizualnu preobrazbu, Android M neće imati značajnih izmjena sučelja, već će se poboljšanja i promjene odnositi isključivo na funkcije i programski kod.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)