Android je i dalje najpopularniji operativni sustav

Tko pobjeđujeU Sjedinjenim Američkim Državama mobitele posjeduje i koristi preko 187 milijuna ljudi, a taj je broj stalno u porastu. Ako vas zanima tko je najomiljeniji u svijetu smartphonea, čitajte dalje, jer donosimo rezultate istraživanja stranice comScore o popularnosti platformi za pametne telefone u SAD-u u prvom tromjesečju 2015. godine. Stranica se i inače bavi statistikama i podacima o ostalim digitalijama, a za mobilne operativne sustave rezultate vrši svaka tri mjeseca. Zanima vas kako izgledaju?

Za Androidaše imamo odlične vijesti, jer naš omiljeni OS i dalje drži prvo mjesto u zastupljenosti – čak 52.4 posto. Ipak, to je nešto malo manji postotak od onog kojeg smo imali krajem 2014. godine, a koji je bio 53.1 posto. Appleov iOS nalazi se na drugome mjestu s 42.6 posto korisnika, što je od prošlog tromjesečja porast za 1%. Na trećem mjestu nalazi se Microsoft sa 3.3 posto, a slijedi BlackBerry sa 1.8 posto. Na začelju je Symbian sa sićušnih 0.1%. Što se tiče samih proizvođača uređaja, već je poprilično jasno tko je na prvom mjestu, ako uzmemo u obzir da samo Apple uređaji koriste iOS. Dakle, on sadrži 42.6 posto tržišta, dok je, očekivano, Samsung na drugom mjestu sa 28.3 posto. To je ipak pad za više od jedan posto, jer je u prošlom tromjesečju ta brojka iznosila 29.7 posto. U padu je također LG, koji zauzima 8 posto mjesta, a kojeg slijedi Motorola sa 5 posto i HTC sa 3.8 posto.

Najpopularnije aplikacije u Google Play trgovini sigurno posjedujete, ako ne sve, onda barem većinu, pa redom nabrojimo i njih, a to su: Gmail, Chrome Browser, Facebook, WhatsAp Messenger, Angry Birds, Skype, Twitter, Adobe Flash Player i Facebook Messenger.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)