Android aplikacije za školarce

Android aplikacije za školarce

Za razliku od nas kojima je kalkulator bio najveće tehnološko pomagalo u školi, današnji učenici i studenti imaju ogromnu prednost jer se tijekom školovanja mogu služiti pametnim telefonima i tabletima. Osim što je na raspolaganju ogroman broj specijaliziranih aplikacija, mobiteli se mogu koristiti i za dijeljenje dokumenata, zadataka, komunikaciju među grupama i ostalo. Donosimo neke korisne Android aplikacije za školarce.

android aplikacije za školu

SimpleMind

Za organiziranje silnih ideja koje imate u glavi dobro će doći aplikacija SimpleMind. Zašto raditi mentalne mape na papiru ako to možete učiniti putem aplikacije koja vam olakšava cijeli proces. Aplikaciju osim za kreiranje mentalnih mapa možete koristiti i za sve ostalo što ima veze sa strukturiranjem ideja, a podjednako dobro će poslužiti za učenje, ponavljanje ili rad na projektima. Podrška je dostupna za Windows i Mac kao i za Android i iOS.

[pb-app-box pname=’com.modelmakertools.simplemindfree’ name=’SimpleMind Free mind mapping’ theme=’light’ lang=’en’]

Lumosity

Lumosity je popularna aplikacija za trening moždanih vijuga koja će vam kroz par zanimljivih vježbi svaki dan poboljšati kognitivne sposobnosti, ispolirati memoriju te općenito poboljšati pažnju i upijanje informacija. Koliko zapravo imate koristi od ove i sličnih aplikacija prosudite sami, ali igra je zanimljiva i vizualno privlačna pa ćete se uz nju barem zabaviti i nešto naučiti. Odlična alternativa je Elevate, slična aplikacija koja će pomoći u izoštravanju pamćenja i razvijanju kognitivnih sposobnosti na zanimljiv i progresivan način.

[pb-app-box pname=’com.lumoslabs.lumosity’ name=’Lumosity’ theme=’light’ lang=’en’]

Fast Scanner

Najbrži način za “prepisivanje” nečijih  bilješki sa sata je koristeći kameru pametnog telefona. Fast Scanner gledajte kao nadogradnju, jer ta aplikacija kameru pretvara u skener. U redu, proces je isti, ali “skenirane” dokumente možete zatim spremiti u PDF ili JPEG formatu te ih isprintati putem oblaka ili poslati mailom. Aplikacija je besplatna i omogućuje neograničen broj korištenja. Svakako zgodan dodatak za one koji se švercaju pod satom.

[pb-app-box pname=’com.coolmobilesolution.fastscannerfree’ name=’Fast Scanner : Free PDF Scan’ theme=’light’ lang=’en’]

Graphing Calculator

Neprocjenjiv alat u torbi svakog učenika ili studenta je kalkulator. Dodatna prednost onih koji imaju pametne telefone je i mogućnost preuzimanja naprednih grafičkih kalkulatora koji imaju puno više mogućnosti od običnih kalkulatora. Graphic Calculator će vam, pored funkcija običnog scientific kalkulatora, pružiti i grafički prikaz kalkulacija kako ih upisujete. Postoji besplatna i PRO verzija, a besplatna verzija zahtijeva internet vezu. Grafički kalkulator za Android dobro će doći i onima kojima matematika treba u svakodnevnom radu, ne samo školarcima i studentima.

[pb-app-box pname=’com.algeo.algeo’ name=’Algeo Graphing Calculator’ theme=’light’ lang=’en’]

Duolingo

Školski programi većini učenika na krivi način prezentiraju usvajanje novog jezika. “Filanje” gramatičkim pravilima i novim riječima najčešće završi tako da učenici na kraju obrazovanja uopće ne znaju pričati jezik koji su učili godinama. Ovdje dolazi Duolingo aplikacija koja vas uči engleski jezik (ili bilo koji drugi) na jedan zanimljiv i prirodniji način. Zapravo, aplikacija je čak i zarazna, pa će učenje samim time biti još lakše. Slično kao i Rosetta Stone programi, Duolingo funkcionira na temelju niza interaktivnih igara koje će vas tražiti povezivanje riječi s fotografijama, nadopunjavanje rečenica i slično. Ovo je dokazano učinkovit način savladavanja vokabulara, a kako je aplikacija besplatna, ništa vas ne košta da je i sami isprobate. Smatramo da može odlično poslužiti kao dodatak postojećem školskom programu.

 [pb-app-box pname=’com.duolingo’ name=’Duolingo: Learn Languages Free’ theme=’light’ lang=’en’]

Wikipedia

Dobra stara Wikipedia pomogla je generacijama učenika i studenata u pisanju eseja, diploma, seminara i prezentacija. Samim time, instaliranje Wikipedia aplikacije na mobitelu smatramo esencijalnim. Naravno, ovaj servis najbolje služi za dolaženje do kvalitetnih referenci i brzo provjeravanje informacija i ne bismo ga preporučili za neke ozbiljnije istraživačke radove jer se možete naći u nezgodnim situacijama. Autor teksta progovara iz iskustva. Wikipedia za Android donosi i hrpu značajki koje povezuju sadržaj, predlažu slične članke i olakšavaju pretraživanje.

[pb-app-box pname=’org.wikipedia’ name=’Wikipedia’ theme=’light’ lang=’en’]

Google Drive

Odličan Googleov servis bez kojeg ne bismo mogli zamisliti jedan prosječan radni dan. Uz 15GB prostora u oblaku, imate dovoljno mjesta za vjerojatno sve dokumente koje ćete skupiti tijekom svojeg školovanja. Uz prostor za pohranu, možete koristiti i Google Docs, integriranu besplatnu alternativu Microsoft Officeu. Svim dokumentima možete pristupiti s bilo kojeg uređaja putem svojeg Google korisničkog računa te ih dijeliti, uređivati ili pisati u suradnji s drugim ljudima, što će mnogi učenici i studenti pronaći izuzetno korisnim jednom kad se naviknu na sličan način rada.

[pb-app-box pname=’com.google.android.apps.docs’ name=’Google disk’ theme=’light’ lang=’en’]

Učenje putem Androida može biti zabavnije i produktivnije

Za kraj, moramo reći da su današnji klinci u puno povoljnijem položaju od nas starijih generacija. Nažalost, većina ih Android mobitele koristi samo za dopisivanje, igranje i multimediju, gdje pravi potencijal tih uređaja ostaje neiskorišten. U akademskom i srednjoškolskom okruženju današnji pametni telefoni mogu se itekako pozitivno iskoristiti, a nadamo se da će vam ovaj članak koji pokriva aplikacije za školu dati predodžbu o tome. Svakako bacite pogled i na neke od najboljih aplikacija za produktivnost.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)