Android aplikacije na Windowsima ćemo čekati još neko vrijeme

Microsoftova najava da će ubrzo biti moguće pokretati Android aplikacije na Windowsu podigla je veliku prašinu koja će još neko vrijeme biti u zraku. Naime, došlo je do određenih poteškoća u razvijanju potrebne tehnologije te je prvotni plan izdavanja ovako značajnog unaprjeđenja Windowsa zaštucao. Još nije definirano je li cijeli Projekt Astoria stavljen na čekanje ili Microsoft pomalo odustaje od ovako ambicioznog pothvata, ali vjerujemo da se radi o poteškoćama oko završnih priprema i pouzdanosti. Iz Microsofta izjavljuju:

„Astoria sučelje još nije spremno, ali već postoje određeni alati koji su dobro rješenje za autore aplikacija. Trenutačno smo maksimalno posvećeni kreiranju alata koji bi olakšali prilagodbu Android aplikacija za Windows platformu.“

projectastoria

Android je bez dvojbe trenutačno najuspješniji operativni sustav što se mobilnih platformi tiče, dok je Microsoftov udio u istome značajno manji, mogli bismo reći gotovo suprotan. Kada autori razmatraju za koje će platforme raditi svoju aplikaciju, najbitnija stavka je broj korisnika gdje, logično, veća korisnička baza privlači i veću pažnju respektabilnih autora aplikacija. Javno je mišljenje da je ograničena ponuda aplikacija za Microsoftovu mobilnu platformu rezultirala kao odlučujući faktor kod kupaca koji traže novi mobilni uređaj za svakodnevno korištenje.

Projekt Astoria mogao bi biti prekretnica za WP

Trenutačno stanje nam ne daje naslutiti sljedeći Microsoftov potez za pridobivanje interesa autora aplikacija. Od izdavanja mobilnih Windowsa, ta platforma jednostavno nikome nije predstavljala prioritet za razvoj, što je rezultiralo lošijom kvalitetom aplikacija, kao i daleko najmanjim brojem istih. Vjerujemo da bi dobar potez bio usavršiti integraciju unutar Windowsa kao centrale za PC, mobitele i Xbox sustave, čime bi Microsoft mogao iskoristiti dominaciju Windowsa na kućnim i prijenosnim računalima za podizanje mobilne platforme na novu razinu. Omogućavanjem pokretanja Android aplikacija na Windowsu vjerujemo da bi se stvari značajno promijenile u korist Microsoftove platforme.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)