Android 6.0 – tko će dobiti nadogradnju?

android marshmallow novosti

Kao što već znate, Android 6.0 Marshmallow najnovija je verzija najpopularnijeg operativnog sustava za mobilne uređaje, a u odnosu na prethodnu verziju, trebao bi donijeti neke značajnije funkcionalnosti poput Android Pay, novog moda za štednju potrošnje baterije, pojednostavljenih kontrola za glasnoću te standardiziranu podršku za čitače otiska prsta.

android 6 marshmallow nadogradnja

Iako se još uvijek ne zna sa sigurnošću koji modeli će prvi dobiti nadogradnju, možemo se voditi dosadašnjom tradicijom ažuriranja pa evo nekih predviđanja za mobitele popularnijih proizvođača:

Android Marshmallow: Google Nexus

Kao i uvijek, Nexus serija je prva na redu. Korisnici ovih uređaja su u prednosti kada su u pitanju softverske nadogradnje, a Google je već ponudio Android 6.0 za Nexus 5, Nexus 6, Nexus 9 i Nexus Player. Android M Preview možete preuzeti sa službene stranice ako ne možete dočekati službenu nadogradnju.

Android Marshmallow: Motorola

Motorolini modeli dobivaju nadogradnje dosta brzo pa će Moto X (Pure Edition), Moto X Play i Moto X (2014) biti najvjerojatnije među prvim mobitelima koji će dobiti Android 6.0 Marshmallow. U igri su još i Moto G (2015), Moto G (2014) i novi Moto E.

Android Marshmallow: Samsung

Iz Samsunga još uvijek nema službenih informacija, ali među modelima koji će zasigurno prvi dobiti nadogradnju su trenutni i prošlogodišnji flagship uređaji, uključujući: Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, Galaxy Note 5, Galaxy S6 Edge+, Galaxy S6 Duos, Galaxy Note 4, Galaxy Note 4 Duos, Galaxy Note Edge, Galaxy Alpha, Galaxy Tab A, Galaxy S5 i Galaxy A Series.

Android Marshmallow: HTC

HTC je putem Twittera objavio da će HTC One M9 i M9+ pokretati Marshmallow, a iz istog izvora saznali smo da će i HTC M8 biti nadograđen na Android 6. Što je s ostalim uređajima ovoga proizvođača? Vjerujemo kako će nadogradnju dobiti svi mobiteli koji su izašli u posljednja 24 mjeseca, a posebice oni iz srednjeg i gornjeg cjenovnog ranga.

Android Marshmallow: SONY

Xperia Z4, Xperia Z3, Xperia Z3+ i Xperia Z4 tablet modeli već su dobili Android M Preview, tako da je nadogradnja zagarantirana. Zapravo, vrlo je vjerojatno da će Marshmallow dobiti svi uređaji koji su trenutno na Lollipopu.

Android Marshmallow: LG

Što se tiče LG-ja, trenutni flagship model – G4, gotovo sigurno dobiva Marshmallow, vjerojatno vrlo brzo nakon službenog izlaska. S obzirom da je najavljeno kako G3 neće dobiti Lollipop nadogradnju, možemo očekivati direktan skok s KitKata na Marshmallow kada je ovaj model u pitanju. Što se tiče ostalih uređaja kao što su LG G Flex 2 i LG G4c, nadogradnja ih ne bi trebala zaobići, ali će gotovo sigurno doći kasnije nego ona za G4.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)