Android 6.0.1 donosi važne sigurnosne zakrpe

Posljednji update za Android Marshmallow dolazi pod kodnim imenom MMB29M i u trenutku pisanja moguće ga je skinuti sa službenih stranica i flashati na uređaje s popisa ispod. Kao i uvijek, preporučujemo sačekati OTA (Over The Air) upit za ažuriranje jer je to najsigurnija metoda, iako se na nju najduže i čeka s obzirom da ovisi o operaterima i njihovoj ažurnosti.

Android 6.0.1 ažuriranje je dostupno za:

  • Nexus 6P
  • Nexus 5X
  • Nexus 6
  • Nexus 5
  • Nexus Player
  • Nexus 9 LTE i WiFi varijante
  • Nexus 7 (2013) WiFi i SIM varijante

Android 6.0.1 update sadržava sigurnosne zakrpe, nove emoji ikonice i još mnogo sitnijih detalja

S novim updateom na vaš će uređaj sjesti i 200 novih Unicode 8 emoji ikonica, prikaz kojih možete vidjeti na Ars Technica portalu. Uz to, navigacijsko područje na tabletima je mrvicu poboljšano u smislu da su “Back” i “Home” tipke pomaknute u lijevu stranu, dok je tipka za otvaranje multitasking funkcije pomaknuta u desno. S ovakvim je rasporedom spretnije koristiti navedene funkcije dok uređaj držite u landscape orijentaciji.

android 6.0.1 update

Sigurnosne zakrpe su najvažniji dio novog ažuriranja i detaljan popis promjena i dodataka možete pročitati ovdje. Iako 6.0.1 update ne zvuči previše uzbudljivo, važno je da obratite pozornost na OTA upit za ažuriranje barem zbog nove sigurnosne zakrpe. Možda vam se svide i emoji ikonice (primjetili smo da ih lokalna ekipa baš i ne koristi, a zbilja su simpatične). Podsjećamo, Android 6.0 nije drastično mijenjao izgled sučelja kao Lollipop, već se više bazirao na sigurnost i poliranje onoga što se nalazi “ispod” haube.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)