Amazon Phone uskoro na tržištu?

Amazon se očito ozbiljnije počeo baviti potrošačkom elektronikom. Prvo smo imali običan Kindle čitač, nakon toga punokrvnu tablet verziju istog, zatim se na tržištu našao odličan konkurent Apple TV-u, Fire TV,  a sada se obitelji Amazonove elektronike pridružuje i smartphone, modificirana Android varijanta vjerojatnog naziva “Fire Phone”. Ima li cijela priča smisla? Nama ne, u nastavku pročitajte zašto.

reveal

Kindle je odlična stvar, tu nema dvojbe, no ostatak je upitan

kindle fireKao fanovi tehnologije, već duže vrijeme koristimo klasičnu verziju Kindlea čisto iz razloga što je praktičniji od debelih knjiga, a ujedno je podrška za njega odlična, kao i činjenica da svaki iole poznatiji autor ima svoju verziju knjige za Kindle. Baterija traje besramno dugo, uređaj je kompaktan i zgodan za korištenje. Na sam spomen punokrvnog tableta, odnosno Kindle Fire, ostali smo razočarani, pogotovo zbog činjenice da je bio razvijen i lansiran isključivo zbog toga da se korisniku direktno pod nos guraju ostale Amazon usluge i trošenje novaca na multimediju i proizvode koje vam uporno oglašavaju na ekranu tableta (iako je sam uređaj odličan i prihvatljive cijene). Modificirani Android OS na Kindle Fire tabletima je “bugovit” i ne može nikako konkurirati ostalim tabletima na tržištu, pa čak ni onim jeftinijim primjercima Android tableta, a pogotovo ne pristupačnoj seriji Google Nexus uređaja.

Amazon Smartphone
Određeni izvori navode kako je ovo primjerak finalnog proizvoda

Što možemo očekivati od Amazon mobitela?

Naša pretpostavka je da će se dogoditi ista situacija kao i s tabletima Kindle Fire. Zašto? Zato što Amazon inicijalno nije proizvođač gadgeta, on je kompanija s multimilijunskim prihodima od posredovanja u prodaji proizvoda i usluga, a cijela linija novih Fire gadgeta predstavlja samo još jedan od načina kako “što lakše kupiti nešto s Amazona”, odnosno guranja reklama krajnjem korisniku pod nos, svakodnevno, zajedno sa “super kul” ponudama i “super kul” popustima. Da nas ne shvatite krivo, obožavamo Amazon i Ebay, svakodnevno visimo na njima, no to radimo svojom voljom. U onom trenu kada zaključate Kindle Fire, vama se na ekranu krenu izlistavat ponude koje niste svojevoljno odabrali i morate ih gledat, a ista ta situacija će se vjerojatno ponoviti i na njihovom mobitelu. Doduše, kao što je slučaj i s njihovim tabletima i čitačima, vjerojatno će postojati i skuplja verzija mobitela na kojem se reklame ne prikazuju, ali pored tolike ponude Smartphonea u rangu do $500, hoćemo li stvarno odabrati takav uređaj? Teško.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)