Amazon ne odustaje od Android mobitela

Amazon se ne može pomiriti s činjenicom da na svojem tanjuru nemaju kvalitetan komad Android pite. Prema najnovijim informacijama, Jeff Bezos i čelnici kompanije u planu imaju ozbiljniju suradnju s OEM-ima kako bi tržištu ponudili Android mobitel s jačom integracijom Amazon servisa.

fire phone amazon
Suradnja bi se vjerojatno proširila i na hardverski dio, no za sada je naglasak na softveru i dubljoj integraciji Amazon servisa s ciljem privlačenja većeg broja korisnika koji bi koristili Amazonove usluge. Navodno se želi ostvariti suradnja praktički od početka izrade mobitela, kako bi Amazon bio siguran da će servisi biti uistinu dio korisničkog iskustva. Na ovaj način, kompanija bi dobila veću kontrolu nad softverom i tako donekle utjecala na sam ekosustav.

Amazon Fire Phone pokazao se kao totalni promašaj

Amazon već ima vlastitu biblioteku Android API-ja koji se koriste s Kindle tabletima kao i vlastiti App store, stoga je ova ideja prilično realna. Primjerice, na Kindle uređajima ionako koristite Amazonove servise koji mijenjaju Google Play pa se slična stvar može očekivati i na uređajima drugih proizvođača ukoliko se suradnja ispuni. Naravno, ne smijemo zaboraviti spomenuti ni Fire Phone koji je služio kao predmet ismijavanja tech industrije. Pokretao ga je Fire OS, Amazonova vlastita dorada Androida, a integracija sa servisima ove kompanije je bila prilično duboka – čak i nametljiva. Pretpostavljamo da će neki od sljedećih modela biti izrađen u suradnji s reputabilnim proizvođačem poput Samsunga, dok će se Amazon pobrinuti za softverski dio.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)