Ako Volite Turn-based Igre, Nabavite Sljedeće za Vaš Android

Ako Volite Turn-based Igre, Nabavite Sljedeće za Vaš Android

Većina ljudi ne asocira turn-based igrice s Androidima niti s pametnim telefonima. Pametni telefoni nas nekako vuku kao uređaji na kojima se igraju arkadne, borilačke, auto igre. Ili nešto poput Candy Crush Sage. Nekako zvuči čudno zamisliti osobu kako vrlo pažljivo i koncentrirano razmišlja o svojem sljedećem potezu ispred tako malenog ekrana. Ali to je prošlost. Danas imamo mnoge odlične turn-based igre dizajnirane baš za mobitele, preciznije Androide, i stoje im kao salivene. Evo par primjera.

Civilization Revolutions 2

Većina velikih naslova iz svijeta turn-based strategija ima i svoje Android izdanje. Za očekivati je da tu spada i legendarni serijal Civilization, preciznije Civilization Revolutions 2 koji se može igrati na mobitelu već nekih 6-7 godina. Naravno glavni dizajner je kao i uvijek Sid Meier.

Igrica je nastavak na prvo izdanje te kao što je za očekivati proširuje izbor mogućih lidera, vrsta trupa, građevina, civilizacija i čuda. Naravno i grafika je poboljšana. Dapače unaprijeđena je u vrlo lakiranu, vrlo ulickanu 3D grafiku. Ono što jesmo primijetili kao manu jest činjenica da računalo kao protivnik često ima naklonost u bacanjima kocke.

Nepoštena bacanje kocke su vrlo iritirajuća, a u igricama poput ove, kocka je jednako važna kao i u bilo kojoj sljedećoj takvoj igri. Naravno da svakoga sreća ponekad napusti, kao što ga i pomazi, ali poprilično je očito da je algoritam ovdje namješten. Govorimo o igrici, ne o online kasinima i automatima koji su barem iz našeg iskustva uvijek bili pošteni, tj. ponekad dobiješ i ponekad izgubiš, RTP algoritam uvijek je vidljivo jasan i transparentan. Ali nikada nisu ovako negativno nastrojeni prema korisniku kao što je to kocka u Civilization Revolutions 2. I to je najveća zamjerka igrici. Namještena kocka je loš mehanizam povećanja težine igrice.

Hearthstone

Svaka lista turn-based igri ne bi bila potpuna bez Hearthstonea. Radi se o igri koja je usavršila kombiniranje kartaške igre i svijeta fantazije. Skupljaš moćne karte, razvijaš strategiju i stvaraš najjači deck, koristiš čarolije i svoje šampione da poraziš protivnike.

Zašto je Hearthstone tako popularan? Puno je mogućih razloga. Igra se u stvarnom vremenu protiv pravih protivnika iako je moguće igrati i protiv neprijateljskih heroja koja kontrolira računalo. Single missions su isto moguće. Jednostavna je, lagana za naučiti te se (jer je na mobitelu) može igrati od bilo gdje. Ne samo to. S tako velikom i raširenom zajednicom moguće je naći stotine savjeta, uputa i tutoriala na internetu koji će vam pomoći da usvojite igru u najkraćem mogućem roku.

ROME: Total War

Total War je div u svijetu PC strategija (posebice turn-based) te nije iznenađenje da postoji i njegova verzija za Android također. Developeri su tu imali izbor: baviti se turn-based kampanjom ili taktičkim borbama u stvarnom vremenu. Napravili su jedini ispravan izbor te igrači mogu oboje. Isto kao i u originalnoj igrici odnosno njenoj PC varijanti.

Animacije su dobre i gameplay je vrlo sličan kao original, ali naravno da su neke mogućnosti i opcije izbačene. Zaslon je lagan i intuitivan za razumjeti. Veterani Total War serijala će se osjećati kao kod kuće u roku od par minuta. Ne samo to. Vrlo je moguće da će ovakva verzija (na Androidu) privući i neke nove fanove ka „pravoj stvari“ na PC-u odnosno originalnim igricama. Napravljena je školski, izgleda baš onako kako bi se i očekivalo od malenog, mobilnog Total War-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *