Absolute Fitness – domaća aplikacija za gym entuzijaste

aboslute fitness aplikacija

Još jedna sjajna domaća aplikacija našla je svoj put do Trgovine Play te potvrdila kako naša Android scena raste iz dana u dan. Absolute Fitness je namijenjen svima koji svoj odlazak u teretanu žele učiniti što produktivnijim, a uz to je i potpuno besplatna te dolazi na engleskom i hrvatskom jeziku.

Danas gotovo da je nemoguće pronaći nišu koja nema bar nekoliko specijaliziranih aplikacija, a fitness/gym zajednica jedna je od zasigurno najzastupljenijih. U moru dobrih i ne baš toliko dobrih aplikacija ističe se i jedna domaća koja je plod rada dvojice studenata ekonomije. Iako im javascript ne ulazi u opis struke, ljubav prema teretani glavni je pokretač ideje za stvaranjem vlastite aplikacije za teretanu.

Absolute fitness: jedna od najkompletnijih fitness aplikacija koje ćete pronaći na Google Play

Fitness aplikacije su korisne svima koji rekreaciju shvaćaju iole ozbiljnije, a ako želite paziti na baš sve aspekte, pametni telefoni uvelike olakšavaju stvari. Absolute Fitness će vam omogućiti da brzo i učinkovito izračunate postotak masnog tkiva, BMI, BMR, TDEE i FFMI, a sadrži i preko 100 vježbi s uputama i fotografijama, 20 programa vježbanja, planove prehrane te informacije o dodacima prehrani. Ukratko, pokrivene su sve skupine korisnika – od početnika do naprednih.

Značajke:

  • Preko 100 vježbi za sve dijelove tijela, s uputama, fotografijama i videozapisima
  • Preko 20 programa vježbanja za početnike, srednje, i napredne bodybuildere
  • Instrukcije za vježbanje kod kuće bez utega
  • Planovi prehrane od 1500 do 5000 kalorija
  • Različite vrste prehrane: low carb, intermittent fasting, ketogena dijeta
  • Kalorijska tablica za svaku namirnicu iz plana prehrane
  • Savjeti o prehrani
  • Savjeti oko dodataka prehrani (suplemenata) s opisom i njihovim prednostima/nedostacima
  • Šest kalkulatora: one rep max, BF, BMI, BMR, TDEE, FFMI

absolute fitnessIskoristili smo priliku da prije pisanja članka kontaktiramo i dva developera aplikacije, Darija Radečića i Danka Kordića. Kako su nam objasnili, programiranje i Android zainteresirali su ih sasvim slučajno, a ideja o Absolute Fitnessu je došla od Darija. Ubrzo su shvatili da napraviti aplikaciju takve vrste i nije pretjerano teško pa su krenuli s učenjem i isprobavanjem. Iako je prvotni plan bio da aplikaciju naprave unutar nekoliko tjedana, taj proces se u konačnici produžio na dva mjeseca jer su konstantno dodavali novi sadržaj i prevodili sve na engleski. Absolute fitness nastavljaju nadograđivati i ispravljati bugove, a postoje ideje i o nekim novim aplikacijama i igrama. U svakom slučaju, uvijek nam je drago podržati mlade domaće developere, a isto možete učiniti i vi tako što ćete preuzeti i isprobati Absolute fitness.

https://youtu.be/3pio17RYKqM

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)