3D touch uskoro bi mogao stići i na Android

clearforce

Tehnologija koju je popularizirao Apple svakako bi našla svoju primjenu i na Androidu, no koliko nam je zbilja potrebna i kakve konkretne korake možemo očekivati od proizvođača Android uređaja?

ClearForce

Synaptics je još prošle godine najavio da će njihova ClearForce tehnologija, slična Appleovoj 3D touch tehnologiji, biti dostupna za Android uređaje u 2016. ClearForce donosi unaprijeđenu kontrolu uređaja – u zavisnosti od jačine pritiska korisnici će moći brže listati sadržaj, zumirati fotografije, imati bolju kontrolu u video igrama, otključavati telefone i slično. Sve ovo omogućit će kreiranje mobilnih aplikacija koje bi trebale iskoristiti prednosti ovakve tehnologije.

Prilikom budućeg implementiranja ove tehnologije, pored očitog proširenja funkcionalnosti aplikacija, ona bi se mogla iskoristiti i u svrhu “čišćenja” korisničkog sučelja, gdje bi se jednostavnim jačim dodirom dolazilo do svih dodatnih opcija u okviru aplikacije, na taj način uklanjajući potrebu za određenim elementima sučelja. Kako smo vidjeli na primjeru novog iPhonea, ova tehnologija ima svojih prednosti, posebno u određenim aplikacijama.

Koji će proizvođači prvi usvojiti ClearForce?

Igranje igara je isto još jedan važan segment koji može iskoristiti prednosti force touch tehnologije. Primjera radi, kada igrate igru kao što je Temple Run 2 gdje se beskrajno trči, jači dodir po ekranu bi mogao značiti duži skok. Iz Synapticsa kažu da „blisko surađuju s vodećim svjetskim proizvođačima kako bi korisnicima ponudili pametne telefone s ovakvim ekranima početkom sljedeće godine“. Ne zna se još uvijek koji proizvođači će koristiti ovu tehnologiju, ali se pretpostavlja da bi Samsung mogao svakako biti među prvima.

https://www.youtube.com/watch?v=g9lcaL-UqIk

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)