11 najboljih emulatora za Android

Izbor igara za Android je odličan, ali mi volimo igrati klasike. Super Maria i ekipu možete u izvornom obliku zaigrati na Android mobitelima ili tabletima zahvaljujući emulatorima, a mi donosimo popis onih najboljih emulatora za Android.

android super mario

Kao što je slučaj sa svim emulatorima, ne postoji onaj savršeni koji radi bez greške i pokreće sve igre kao originalna konzola. Uglavnom su vrlo “svojeglavi”, nekad rade savršeno a nekad jednostavno ne rade uopće, a općenito je potrebno puno strpljenja i podešavanja kako bi se postigli dobri rezultati i solidni FPS-ovi. Izbor uređaja koji “vrti” emulator također je bitan. Naša preporuka su tableti, i to što snažniji. Razlozi su očiti: veći zaslon je pregledniji, a od viška procesorske snage glava ne boli (pogotovo ne kad su u pitanju emulatori). Ako imate neki od bluetooth kontrolera poput DualShocka 3, Xbox 360 kontrolera, ili gaming kontrolera poput Moga i Ipega, tim bolje, jer većina kvalitetnijih emulatora podržava igranje kontrolerom, a igre poput Ape Escapea definitivno nećete moći igrati preko ekrana na dodir. Krenimo s popisom emulatora (neki su besplatni, a neki se i plaćaju):

Play Station 1 emulator za Android

Nažalost, emulatori za PlayStation 1 se plaćaju, ali kvalitetnih besplatnih alternativa nema. ePSXe i FPse podržavaju neke od naprednih opcija kao i nativnu podršku za kontrolere, tako da je užitak u klasicima s ove konzole zagarantiran. Crash Bandicoot, Final Fantasy 7 ili Tekken samo su neki od naslova koji će upotpuniti nostalgičnu kolekciju igrica iz djetinjstva.

[pb-app-box pname=’com.emulator.fpse’ name=’FPse for android’ theme=’light’ lang=’en’]

[pb-app-box pname=’com.epsxe.ePSXe’ name=’ePSXe for Android’ theme=’light’ lang=’en’]

 

PSP emulator za Android

PPSSPP je jedini emulator za PSP, ali radi vrlo stabilno i dobro pokreće većinu igara za ovu prijenosnu konzolu. Dostupna je i Gold verzija koja ne donosi nikakve posebne značajke osim što njezinom kupnjom podržavate razvojni tim.

[pb-app-box pname=’org.ppsspp.ppssppgold’ name=’PPSSPP Gold – PSP emulator’ theme=’light’ lang=’en’]

[pb-app-box pname=’org.ppsspp.ppsspp’ name=’PPSSPP – PSP emulator’ theme=’light’ lang=’en’]

 

Nintendo 64 emulator za Android

SuperN64 odličan je emulator koji je usput i besplatan. Čim ga preuzmete, preporučujemo da odmah zaigrate Legend of Zelda: Ocarina of Time, Super Mario 64  i Mario Kart 64 – bezvremenske klasike koji su obilježili ovu konzolu. Ako vam neke igre ne rade na SuperN64, možete probati Mupen64 koji je također podjednako dobar.

[pb-app-box pname=’com.supern64.n64.emulator’ name=’SuperN64 (N64 Emulator)’ theme=’light’ lang=’en’]

[pb-app-box pname=’paulscode.android.mupen64plus.free’ name=’Mupen64+AE FREE (N64 Emulator)’ theme=’light’ lang=’en’]

 

SNES emulator za Android

 Super Nintendo ostao nam je u sjećanju po ne baš tako ergonomičnom kontroleru te hitovima poput Super Mario World (koji je prodan u 20 milijuna primjeraka), te Donkey Kong Country (9 milijuna). Ova dva emulatora budu vam omogućila povratak u zlatnu eru gamina, a SuperGNES ima i premium verziju.

[pb-app-box pname=’com.bubblezapgames.supergnes_lite’ name=’SuperGNES Lite (SNES Emulator)’ theme=’light’ lang=’en’]

[pb-app-box pname=’com.explusalpha.Snes9xPlus’ name=’Snes9x EX+’ theme=’light’ lang=’en’]

 

GBA emulator za Android

GBA je nekoć bio najpopularnija prijenosna konzola za koju je bila dostupna hrpa službenih i neslužbenih dodataka, a ukoliko se odlučite za ovaj emulator, morate odigrati Pokemon Ruby and Sapphire kao i FireRed and LeafGreen, igre zbog kojih se ova konzola i kupovala.

[pb-app-box pname=’com.fastemulator.gbafree’ name=’My Boy! Free – GBA Emulator’ theme=’light’ lang=’en’]

 

Gameboid (nema ga na Google Play, pa ćete ga morati preuzeti “ručno”, ali ovo je jedan od najboljih GBA emulatora)

 

All-in-one emulator

RetroArch je all-in-one emulator dostupan za većinu platformi, od Windowsa do Raspberry Pi, pa sve do Androida i iOS-a. Ako s nekim od gore navedenih emulatora imate problema, isprobajte RetroArch jer emulira većinu konzola, uključujući i PlayStation 1, Super Nintendo, GBA, Neo Geo Pocket Color, i još mnoge druge.

[pb-app-box pname=’com.retroarch’ name=’RetroArch’ theme=’light’ lang=’en’]

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)