Samsung radi na sklopivom mobitelu za 2017.

samsung project valley

Još prije godinu dana proširila se vijest kako Samsung radi na project Valley, svojem prvom uređaju s dva ekrana (sklopiva) ekrana. Prema ETNews, Samsung na ovom mobitelu radi već tri godine, a nagađa se da bi mogla biti riječ o uređaju s pet inčnim zaslonom proširivim do sedam inča. Takav mobitel imao bi novi fleksibilni OLED ekran zahvaljujući kojem bi se mogao na neki način sklopiti kako bi bio kompaktniji. Samsungov odjel zaslužen za zaslone, Samsung Display, već je izjavio kako imaju spremne prototipe sklopivih OLED ekrana.

galaxy s6

Nagodinu nas očekuje čak pet flagship uređaja?

Pored spomenutog sklopivog Samsunga X, ova kompanija bi nagodinu navodno trebala imati i četiri druga flagshipa: Galaxy S8, Galaxy S8 edge, Galaxy Note 7 i Galaxy Note 7 edge. Ova četiri flagshipa mogla bi imati 2.5K Super AMOLED zaslone s RBG subpiksel rasporedom, dok će Galaxy X imati 4K zaslon s PenTile subpiksel raspored. Vrlo je izgledno da će Samsung ažurirati i vanjski dizajn svih uređaja s obzirom da se prethodne dvije generacije temelje na istom dizajnu tako da je malo vjerojatno kako će i sljedeća generacija ostati vizualno podjednaka Galaxyju S6 i S7. Nekako imamo osjećaj da će predstavljanje novog iPhonea uvelike utjecati na odluke vezane uz estetiku uređaja, ali to je trenutno manje bitno.

Ako se osvrnemo na ovu godinu, znamo da je Samsung predstavio “samo” dva flagshipa, dok se treći očekuje u narednih nekoliko mjeseci. Riječ je naravno o novom Noteu 6 kojeg također prate zanimljive glasine kao što su QHD zaslon i 6GB radne memorije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *