Preporuke prijenosnih punjača za plažu

Eksterne baterije za mobitele

Prijenosne baterije punjaci mobitel

Prošla su ona nostalgična vremena kada smo Nokiu 3310 punili jednom tjedno, iako smo po cijele dane u školi igrali “zmiju”. Današnji mobiteli, unatoč svojim brojnim mogućnostima, imaju jednu veliku manu, a to je upravo autonomija baterije te se svima nama bar jednom dogodilo da mobitel “krepa” u nezgodno vrijeme ili da se moramo žuriti doma kako bi spojili mobitel u struju. Prijenosni punjači služe upravo za “krpanje” takvih situacija. Pgledajmo koji su najbolji prijenosni punjači za plažu i nadolazeće godišnje odmore.

RAZLIČITA TERMINOLOGIJA PONEKAD JE ZBUNJUJUĆA

U članku “Prijenosne baterije za mobitele” već smo pisali o osnovama, vrstama i funkcionalnostima ovih baterija, ali još jednom ćemo spomenuti ono najbitnije. Za početak, naići ćete na različitu terminologiju. Negdje se spominje prijenosno napajanje, negdje prijenosna baterija, negdje eksterna baterija, eksterni punjač i slično, iako se u većini slučajeva misli na isti uređaj. Prijenosni punjači rade na jednostavnom principu – napunite ih, ponesete sa sobom i kada vam se isprazni mobitel koristite ih za punjenje. Idealno za ljetne odmore, kampiranje, duža putovanja, i slično. Veličina, oblik i vrsta variraju, a postoji mnogo različitih modela koji omogućuju punjenje više mobitela odjednom, punjenje mobitela više puta, i slično.

ZA KOMPAKTNE EKSTERNE PUNJAČE PREDLAŽEMO URBAN REVOLT

Kada se pakirate za put, gledate da pametno iskoristite svaki centimetar torbe ili prtljažnika. Upravo zato smo odabrali nekoliko malenih, kompaktnih punjača koji će stati u svaku torbu, a opet pružiti dovoljno snage da napune mobitel do kraja.

Urban Revolt Power bank 2200 mAh

urban bank revolt 2200Ako želite tek “rezervu” u džepu kako bi mogli samo dopuniti mobitel u slučaju da zatreba, jedno od jeftinijih rješenja je Urban Revoltov Power bank prijenosni punjač. Lagan, malen i prenosiv, ovaj univerzalni USB punjač mobitel s manjom baterijom može jednom napuniti do kraja ili ga možete koristiti za dopunjavanje više uređaja. S cijenom od 99 kuna u Svijetu medija predstavlja jeftinu i jednostavnu soluciju za nezahtjevne korisnike, a osim toga dolazi u nekoliko zanimljivih boja pa se lagano kombinira uz postojeću opremu. Ako vam jačina od 2200 mAh nije dovoljna, bacite pogled na starijeg brata:

Urban Revolt Power bank 4400 mAh

137307_63905_1Želite nešto jače? Nema problema. Urban Revolt Power bank 4400 ima kapacitet od 4400 mAh, što bi trebalo biti dovoljno za dva cijela punjenja. Osim što je lagan, kompaktan i napravljen od čvrstih materijala, njime možete puniti i druge mobitele osim onih na Android platformi, kao i razne gadgete. Uređaj se jednostavno puni preko USB ulaza na računalu, a ima i LED indikatore koji pokazuju stanje baterije. Ovaj punjač možete kupiti u Svijetu medija po cijeni od 139 kuna. Različite boje su također i kod ovog modela dostupne.

 

AKO TRAŽITE NEŠTO KONKRETNIJE, TU JE SONY CP-F2

SONY CP-F2, 7000 mAhSony CP-F2 je izuzetno tanak, lagan i prenosiv vanjski punjač za mobitel. Kapacitet mu je 7000 mAh, što je dovoljno za tri cijela punjenja. Glavne prednosti su što se može puniti putem AC adaptera, a kompatibilan je sa Android telefonima, iPhoneom, i ostalim mobitelima i gadgetima. Dolazi s micro USB kabelom a može biti vaš za 549 kuna u Svijetu medija.

DODATNA BATERIJA JE ISTO OPCIJA, ZAJEDNO S MASKAMA

Osim prijenosnih punjača, na raspolaganju vam je još nekoliko drugih pomagala. Na većini današnjih mobitela nije moguće ukloniti bateriju, pa prijenosna napajanja postaju jedini izbor ako mobitel želite puniti dok ste na odmoru ili u prirodi. Međutim, što je s mobitelima na kojima možete jednostavno izvaditi praznu i staviti punu bateriju? U tome slučaju imate više opcija; možete kupiti još jednu ili više zamjenskih baterija za svoj mobitel, gdje se cijene kreću od 99 do 299 kuna po bateriji, napuniti ih, i mijenjati kako se mobitel prazni. Osim toga, postoje i maske s ugrađenom, većom baterijom. Iako one narušavaju eleganciju uređaja i čine ga debljim, u njih stane dvostruka ili trostruka količina energije koja stane u normalnu, tvorničku bateriju, a najbolji primjer toga je renomirani proizvođač Mophie, koji, na žalost, za sada radi maske samo za popularnije telefone, poput Samsungove Galaxy serije.

Mophie maske s baterijom

ODRŽAVANJE BATERIJE I NA ŠTO PRIPAZITI

Kada su u pitanju pametni telefoni i tableti, baterija zna stvarati problem upravo zbog načina korištenja, zato smo za vas izdvojili nekoliko zgodnih trikova kako barem malo produljiti životni vijek baterije, a detalje oko toga možete pročitati u članku pod ovim linkom: Kako produljiti život bateriji. To je to od nas, ako imate kakvih prijedloga slobodno ih ostavite u komentaru ili na našem Facebook profilu!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)