Novi detalji o Nexus uređajima u 2015. godini

huawei nexus

Zadnje glasine vraćaju Huawei pod reflektore kao proizvođača novog Nexus mobitela čiji se izlazak na tržište očekuje do kraja 2015. godine. LG je također bio u igri, no kineski proizvođač mobitela i mrežne opreme je izgleda osvojio Googleove simpatije, barem što se flagship Nexusa tiče. Ova odluka osobito bi pogodovala Huaweiu obzirom da bi to bio prvi veći pokušaj osvajanja moćnog američkog tržišta potrošačke elektronike. Dosad je svjetsku popularnost dostigao samo Huawei P8, uređaj koji je pokazao kvalitetu i ambiciju ove kineske tvrtke. Mi smo imali zadovoljstvo družiti se sa mnoštvom Huawei uređaja iz više cjenovnih rangova te definitivno imamo velika očekivanja za novi Nexus mobitel, osobito kad u priču uklopite i Googleovu kontrolu kvalitete krajnjeg proizvoda. S druge strane, Nexus kao brand je veoma raširen u Americi što bi djelomično eliminiralo probleme koje Huawei ima sa širenjem svog branda na ovom tržištu, iz čega se da zaključiti zašto im je toliko bitan ovaj natječaj.

Što se samog uređaja tiče, dosadašnje glasine upućuju na phablet format mobitela, s ekranom od 5.7 inča, Qualcomm Snapdragon 810 čipsetom te 3500 mAh baterijom. Uz to, očekuje se i prisutnost novog USB Type C porta uz standardnih 3 GB RAM memorije te izvedbe uređaja s ugrađenih 32, 64 ili 128 GB prostora bez mogućnosti dodavanja putem micro SD kartice.

LG će izgleda preuzeti ulogu proizvođača manjeg uređaja koji bi s manjim ekranom od 5.2 inča i ostalim sličnim komponentama trebao zadovoljiti drugi dio tržišta. Pretpostavljamo da će LG-ev proizvod preuzeti titulu Nexusa 5, a Huaweiev Nexusa 6. Živi bili pa vidjeli!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)