Kakve veze ima Android O s hobotnicama?

android O

Google je pustio posljednju public beta verziju novoga Androida O koji se sada ponaša dovoljno stabilno da ga možemo smatrati gotovo finaliziranim. Iako ovo osmo izdanje ne donosi drastične promjene, korisnici će svejedno moći uživati u nekoliko novih značajki, poput slike u slici, kanala za obavijesti i redizajniranih postavki.

android O hobotnica

Osma verzija Androida pod brojem 8.0 pokazuje koliko je ovaj sustav sazrio posljednjih nekoliko godina. Značajnih vizualnih promjena nema, međutim, Google je radio na sigurnosti, stabilnosti i performansama, što će se zasigurno najbolje osjetiti na nadolazećim Pixel telefonima.

Google je obećao značajna poboljšanja kada je u pitanju Bluetooth audio, bar što se tiče njihove Pixel i Nexus serije, dok su Android inženjeri na Redditovom AMA pružili razne odgovore na brojna pitanja zajednice. Korisnike je posebice interesiralo po čemu se Android O razlikuje od prethodnih verzija. S obzirom da se uskoro bliži službeno lansiranje pune verzije sustava, korisnici Pixel i Nexus serije mogu s veseljem očekivati 8.0 na svojim uređajima, dok će ostali “smrtnici” pričekati, kao i uvijek.

“O” kao “octopus”?

Brojni korisnici, koji su novu public betu instalirali na svoje uređaje odmah po njezinom izlasku, otkrili su zanimljivu stvar na takozvanom Easter Egg ekranu koji se pojavi kada tapkate po broju Android verzije u sistemskim postavkama. Naime, u dosadašnjim beta verzijama pojavilo bi se samo veliko slovo “O”, dok se u ovoj posljednjoj pojavljuje mala – hobotnica. To je sasvim neočekivan preokret, s obzirom da su sve dosadašnje verzije nosile nazive po desertima i slasticama pa se tako za ovu pretpostavljalo da bi mogla nositi naziv “Oreo”. Ipak, hobotnica ima osam krakova, a ovo je verzija 8.0, stoga je, ako ništa drugo, naziv prikladan.